Lastmilesolutions
Image default
Business / Publishing and Printing

Animatiestudio in Eindhoven

Animatiestudio in Eindhoven

Het is belangrijk dat je vandaag de dag opvalt bij de mensen die je wilt bereiken. Een van de beste manieren om dit te doen is om een echte aantrekkelijke video te hebben. Het voordeel van deze methode, is dat je er dan echt uit springt tussen de andere aanbieders. De vraag die je je alleen moet stellen, hoe maak je nu een video die mensen aanspreekt? Wat kun je doen om de klant naar jouw bedrijf toe te lokken? Een van de dingen die je kunt doen is kiezen voor een animatie van een animatiestudio. Lees snel verder om er achter te komen wat dit nu precies is en waarom je er voor zou moeten kiezen.

Eigenlijk is een animatie gewoon een tekenfilmpje, tenminste dat zou je denken. Het verschil is echter dat een tekenfilmpje echt alleen maar bedoeld is om mensen aan het lachen te maken, met de animatie probeer je juist iets duidelijk te maken of over te brengen op de kijker. Meestal wordt er een leuke sketch gebruikt om jouw aandacht te trekken bij een video. Veel bedrijven maken hier dan ook gebruik van. Tijdens de reclame op tv zie je heel vaak een animatie. Waarom zou jij er dus ook geen laten maken?

Wat ook zo is, is dat de aandacht van de klant veel beter zal blijven hangen. Iedereen ziet namelijk alleen maar saaie filmpjes op tv, een keer iets anders er tussendoor is zeker wel leuk om te zien. De kijker krijgt een plezierig gevoel, hierdoor zal hij sneller de boodschap van de reclame herinneren als hij er aan terug denkt of als hij hem weer een keer ziet. Ook is get gewoon erg makkelijk om een animatie te laten maken, het is niet zo veel werk als een normaal filmpje. En om dan nog maar niet eens te beginnen over het feit dat een animatie ook vele malen goedkoper is dan de standaard video, een ontzettend goede optie dus!

Maar hoe wordt een animatie dan gemaakt? Je komt eerst samen met het andere bedrijf, in dit geval de animatie studio. Je maakt dan duidelijk wat nu eigenlijk de boodschap is die je over wilt brengen en wat de stijl is welke je graag wilt voor de video. Door alle eisen op een rijtje te zetten krijg je veel makkelijker een video die precies aansluit bij wat je wilt hebben. Zo hoef je niet elke keer weer om aanpassingen te vragen, wees in het begin dus duidelijk. Aan de hand hiervan wordt er een storyboard getekend. Zie dit als een soort stripverhaal. Dit stripverhaal helpt bij het schrijven van de scenes voor de video, hier gaan ze mee aan de slag. Een tekening kan natuurlijk niet bewegen, de volgende stap die genomen zal worden is dan ook het daadwerkelijk maken van de animatie. Hierbij zullen ze dus altijd rekening houden met de gewenste stijl . Als dit allemaal af is dan kan er een voice over gezocht worden. Deze stem zetten ze achter de video, iedere video moet een andere stem hebben. Zo moet de stem wel een beetje bij de doelgroep passen, een jonge stem voor de jongeren en een oude stem voor de bejaarden.

Een animatie is erg leuk om te laten maken. Zo kun je zelfs een animatie gebruiken om bijvoorbeeld intern iets in de ronde te doen. Je weet dan namelijk wel zeker dat de mensen op zullen letten, een normaal mailtje wordt nog wel eens over het hoofd gezien. Neem dus eens contact op met een animatie bedrijf. Je moet wel even wat betalen natuurlijk, maar dit verdien je makkelijk weer terug.

https://donkermedia.nl/

Gerelateerde artikelen

SIP Trunk is een helpende hand bij telefonie!

Je lampenkappen laten bedrukken

Volumebepaling door middel van 3D laserscanning