Meldcode autoverzekering

Er bestaat in Nederland een verplichting vanuit de wet om de auto waarin iemand rijdt verzekerd te hebben. Deze auto moet ook altijd verzekerd zijn door degene die daadwerkelijk het meeste in de auto rijdt. Een auto heeft altijd een meldcode. Dit is als het ware hetzelfde als dat wij als mensen een BSN nummer hebben. De meldcode moet doorgegeven worden aan de verzekeraar zodat alle informatie compleet is. Een goede autoverzekering vinden kan soms best lastig zijn en daarom kun je het beste verschillende verzekeraars en verzekeringen vergelijken, bijvoorbeeld via Autoverzekering.nl. Je vindt hier alle verzekeringen en vergelijkt deze zodat je weet welke het goedkoopst en beste is voor jouw auto.

Belang meldcode

 

De meldcode van de auto is dus best belangrijk om te hebben. De identificatie van de auto vindt namelijk meestal plaats door gebruik van deze code. Wanneer je een verzekering auto afsluit, moet je de code ook altijd opgeven bij de verzekeraar. De verzekeraar zorgt er vervolgens voor dat deze code ook bekend is bij de RDW. Wanneer je dan een kapotte auto hebt of iets dergelijks, kan de identificatie van de auto achterhaald worden door de meldcode. Mocht je een verkeerde meldcode opgeven, dan is de auto niet verzekerd. Pas hier dus ontzettend mee op want een onverzekerde auto kan voor heel veel ongemak zorgen. Ondertussen weet je wat een meldcode is, maar weet je ook waar je deze kan vinden?

Chassisnummer

 

De meldcode is eigenlijk vrij makkelijk te vinden. Het staat namelijk op het kentekenbewijs. De meldcode bestaat uit vier cijfers en deze vier cijfers zijn altijd de laatste vier cijfers van de identificatiecode van de auto. De identificatiecode wordt ook wel het chassisnummer genoemd. Mocht je twijfelen wat de meldcode is dan kun je natuurlijk altijd even kijken op het kentekenbewijs. Je hebt de code dus altijd nodig bij het verzekeren van de auto. Een autoverzekering is wettelijk verplicht omdat je altijd verzekerd moet zijn voor de schade die je aanricht bij anderen. Het maakt voor de verzekeraar niet uit elke verzekering je precies neemt. Of je nou een standaard verzekering hebt of een aanvullend pakket, de code heb je altijd nodig. Zorg er dus voor dat je je kentekenbewijs bij de hand hebt wanneer je de verzekering daadwerkelijk gaat afsluiten via Autoverzekering.nl. En sluit hier gemakkelijk een verzekering af, bijvoorbeeld een Ohra autoverzekering.

 

https://autoverzekering.nl
Back to Top