Lastmilesolutions
Image default
Meubels

Drie wintertips voor koukleumen

De winter kan een hele leuke periode zijn met gezellige feestdagen, leuke lichtjes, winterse lekkernijen als oliebollen en warme chocomel en met een beetje geluk valt er zelfs wat sneeuw. Echter, voor sommige mensen is de winter echt wel flink afzien. De één kan nou eenmaal beter tegen de kou dan de ander en sommige mensen ervaren zowel fysiek als mentaal last van de lage temperaturen. Ben jij een echte koukleum? In dit artikel delen we drie tips om de winterdagen toch een beetje comfortabel door te komen.

Warmtekussens

Warmtekussens zijn tegenwoordig helemaal een hype en we snappen ook waarom. Warmtekussens zoals een Qnuss warmtekussen zijn heerlijk om lekker tegen je aan te houden wanneer je in bed ligt of onder een dekentje op de bank. Warmtekussens zijn ook ideaal voor als je last hebt van pijn in je spieren of gewrichten. Door je warmtekussen tegen de pijnlijke regio aan te houden kun je de pijn in sommige gevallen een beetje verlichten.

Thermokleding

Veel mensen voelen weerstand bij thermokleding omdat het er een beetje lullig uitziet, maar geloof ons, in de winter kan thermokleding echt je redder in nood zijn. Draag een lekker thermoshirt onder je trui en als je gaat wandelen is bij temperaturen onder de vijf graden een thermo legging onder je broek ook geen overbodige luxe. Voor dames bestaan er tegenwoordig panty’s met fleece aan de binnenkant. Zo kun je in de winter je rokjes blijven doordragen en onder een broek is het al helemaal lekker warm.

Maak goed gebruik van handschoenen

Veel mensen gebruiken hun handschoenen op de verkeerde manier. Omdat handschoenen zelf geen warmte bieden, maar je eigen lichaamswarmte isoleren, moet je ze namelijk al aandoen voordat je koude handen krijgt. Dat betekent dus dat je ze eigenlijk al aan moet doen voordat je de deur uitgaat. Zeker als je last hebt van winterhanden is investeren in goede handschoenen met wol of bont aan de binnenkant en leer aan de buitenkant een goed idee. Wanten zijn misschien soms een beetje onhandig, maar zijn uiteindelijk het allerwarmst. Omdat je vingers in wanten tegen elkaar aan zitten, kun je optimaal plezier hebben van je eigen lichaamswarmte.