Lastmilesolutions
Image default
Auto's en Motoren

Een nieuwe auto kopen; dit moet je regelen

Heb je bij jou in de buurt of via het internet een mooie auto zien staan? En ben je daar vervolgens een stukje in gaan proefrijden? Is de auto volledig naar jouw wens? Dan is het de hoogste tijd om de onderhandelingen in gang te zetten met de verkopende partij.

Heb je de onderhandelingen succesvol afgerond? Dan is het zaak om enkele voorbereidingen te treffen. Zo moet je denken aan de verzekering auto, het doen van de betaling en het eventueel verkopen van jouw huidige auto. Daarnaast zijn er nog enkele aandachtspunten waar je goed rekening mee moet houden.

Spreek de afleverdatum af

Is de koop volledig rond gemaakt? Dan is het zaak om de afleverdatum af te spreken. Mocht je doordeweeks werken, kun je er ook voor kiezen om de auto op zaterdag af te laten leveren. Over het algemeen zijn alle autodealers op zaterdag geopend. Verwacht niet dat je de auto al de volgende dag op kunt halen. In veel gevallen hebben autodealers nog enkele dagen nodig om de auto volledig gereed te maken. Het is dan ook soms een kwestie van het bewaren van jouw geduld, voordat je van jouw nieuwe auto kunt gaan genieten.

Betaal de auto

Uiteraard moet je vóór het ophalen van de auto de betaling afronden. Je kunt dit ook ter plekke bij de autodealer doen, maar het is wel van belang dat het geld tijdig op de rekening van de verkopende partij staat. Ga je een vrij dure auto kopen? Houd dan goed rekening met de limiet op jouw betaalrekening. Zo is het bij verschillende banken mogelijk om slechts 50.000 euro in één keer over te maken. Mocht jouw auto duurder zijn, moet je dus mogelijk met meerdere overboekingen gaan werken.

 

Regel de autoverzekering

Heb je een afleverdatum afgesproken? Dan kun je vanaf die datum ook de nieuwe autoverzekering in laten gaan. Het advies is om eerst een goede vergelijking te maken; je kunt immers uit de nodige autoverzekeringen kiezen. Zo biedt Inshared bijvoorbeeld andere verzekeringen aan dan andere verzekeringsmaatschappijen. Maak in ieder geval een goede vergelijking en regel óók dit voordat je de auto op gaat halen. Veel plezier met jouw nieuwe auto!