Lastmilesolutions
Image default
Woningen

Hoe voorkom je oplichting bij een slotenmaker?

Hoe voorkom je oplichting bij een slotenmaker?

 

Photo by Neattrends on Pixabay

Slotenmakers zijn een van de meest vertrouwde mensen in uw gemeenschap. Ze zijn vaak de enige persoon die de slotcodes van uw huis of bedrijf kent en u weer binnen kan laten als u zichzelf buitensluit. Helaas heeft dat vertrouwen voor sommige bewoners een prijs. In het huidige tijdperk van cybercriminaliteit zijn er tal van slotenmakerszwendels die zich richten op nietsvermoedende klanten. Als u op zoek bent naar een slotenmaker, stel dan enkele belangrijke vragen voordat u iemand inhuurt. Hier zijn 5 veel voorkomende slotenmakerfraudes waar je voor moet oppassen:

 

Wanneer kunt u een slotenmaker inhuren?

Voordat je een slotenmaker belt, moet je altijd bevestigen wanneer ze bij je huis of bedrijf kunnen zijn. Veel slotenmakers kunnen alleen in de late nacht of vroege ochtenduren naar uw woning komen, maar u moet ervoor zorgen dat u iemand inhuurt tijdens kantooruren. Als u om 2 uur ’s nachts een slotenmaker nodig hebt, wilt u waarschijnlijk niet iemand inhuren tijdens hun normale kantooruren. Om te bevestigen wanneer uw slotenmaker kan arriveren, belt u het bedrijf dat de medewerker naar uw huis heeft gestuurd. Vraag hen wanneer de technicus aan de slag kan en bevestig dat ze toegang zullen hebben tot al het nodige gereedschap. U moet ook spreken met eerdere klanten en uitkijken naar recensies online. Als u ooit twijfelt of een bedrijf een legitieme slotenmaker is, bel dan een ander bedrijf voor een vergelijking.

 

Lock Box Scam

De lock box scam is de meest populaire slotenmaker scam. Bij deze zwendel doen de oplichters zich voor als slotenmaker en laten ze een slotkast achter voor uw deur. Ze vertellen u dat ze het slot komen vervangen en het oude slot door een nieuw vervangen. Ze vragen 60 dollar of meer voor het slotkastje en komen nooit meer terug. Het probleem met deze zwendel is dat er verschillende wetten zijn om huiseigenaren te beschermen. Deze wetten verbieden meestal huurkosten voor een lockbox, ongeacht wie hem aan uw deur heeft achtergelaten, of verbieden de lockbox zelf. Er zijn legitieme lockboxdiensten die door een slotenmaker kunnen worden gebruikt terwijl hij ter plaatse is. Bovendien moet op de lockbox uw volledige adres staan, voor het geval er met de box wordt geknoeid.

 

No Rekey Card Scam

Bij deze zwendel levert de slotenmaker een nieuwe sleutel en een nieuwe sleutelkaart aan uw deur. De kaart belooft u een nieuwe sleutel binnen 24 uur als u het opgegeven nummer belt. Uw enige taak is te wachten tot de nieuwe sleutel aankomt en het nummer te bellen om hem te ontvangen. Helaas komt deze sleutel nooit aan. De volgende dag vertelt een slotenmaker die deze zwendel gebruikt u dat u de politie moet bellen omdat uw sleutel kwijt is. U wordt aangespoord uw bank, nutsbedrijven en andere leden van uw gemeenschap te bellen. Deze zwendel is vooral gevaarlijk voor senioren en mensen die meerdere elektronische sloten in hun huis hebben. Als uw sleutel nooit aankomt en u belt het nummer op de rekerijkaart, kunnen de oplichters een nieuwe sleutel maken met een nieuw nummer. U zult nooit de persoon kunnen vinden die u deze valse sleutel heeft gegeven of de sleutel laten verwijderen.

 

New Door Charge Scam

Bij deze zwendel komt de slotenmaker aan uw deur met een nieuw slot. Het slot is echter veel duurder dan het slot dat werd vervangen. Vervolgens wordt u verteld dat de deur veel ouder en duurder is dan u dacht. Vervolgens wordt u gevraagd 100 dollar nieuwe deur te betalen voordat de slotenmaker de klus kan afmaken. Dit is een klassieke truc waarmee klanten de oplichter op de loonlijst houden. De nieuwe deurkostenzwendel is gevaarlijk omdat u een nieuwe poort, een nieuw poortslot of een nieuwe deurreparatie in rekening kan worden gebracht. Als je een slotenmaker inhuurt, zorg er dan voor dat ze het oude slot vervangen door het nieuwe. Als ze komen opdagen met een nieuw slot, dan bent u opgelicht.

 

Weigering om elektronica en andere eigendommen terug te geven

Bij deze zwendel komt de slotenmaker aan uw deur en weigert uw eigendom terug te geven. Ze vertellen u dat de lockbox te lang open heeft gestaan en dat het nu hun eigendom is. U wordt gevraagd een paar uur te wachten, waarna ze terugkomen met een nieuwe valse sleutel en u vragen een document te ondertekenen waarmee ze eigenaar worden van uw elektronica en andere eigendommen. Dit is een gevaarlijke zwendel omdat er gevaarlijke materialen zoals explosieven bij betrokken kunnen zijn. Elke legitieme slotenmaker zal een ondertekend contract hebben waarin staat dat hij bevoegd is om uw eigendom te betreden. Als ze weigeren uw eigendom terug te geven, dan wilt u de politie bellen en aangifte doen.

 

Blijf uit de buurt van slotonderhoudsdiensten.

Onderhoudsdiensten voor sloten, zoals olie verversen, schoonmaken en sleutels vervangen, worden meestal niet uitgevoerd door een echte slotenmaker. Deze diensten worden meestal uitgevoerd door een technicus die voor een slotenmakersdienst werkt of een slotenmaker die door een huiseigenaar wordt ingehuurd. U moet er zeker van zijn dat de technicus die uw slot onderhoudt voor een legitieme slotenmaker werkt. Als ze een slotenmaker zijn, dan moeten ze een bedrijfsbadge dragen. Als ze gewoon een slotenmaker zijn die aan het slot van een klant werkt, dan hebben ze geen recht om uw eigendom te betreden.

 

Bottom line

Als je een slotenmaker inhuurt, moet je er zeker van zijn dat hij een geldige vergunning en aansprakelijkheidsverzekering heeft, en dat hij een vergunning heeft om in jouw regio te werken. Je moet er ook voor zorgen dat ze al het nodige gereedschap hebben om eventuele problemen met sloten op te lossen. U moet er ook voor zorgen dat ze een vergunning hebben en verzekerd zijn. Ten slotte moet je ervoor zorgen dat ze betrouwbaar zijn en dat ze goede recensies online hebben. Er zijn een heleboel slotenmaker oplichting die er zijn. Zorg ervoor dat je deze tips volgt om ervoor te zorgen dat je niet wordt opgelicht.

https://digitalware.nl/de-ultieme-gids-voor-slotenmakersdiensten-in-utrecht/