Jullie gaan scheiden, wie krijgt de woning?

Voor veel mensen is de woning die ze samen met hun partner hebben gekocht hun grootste bezit. Als jij en je partner gaan scheiden, is het vaak een van de belangrijkste vraagstukken: wat gebeurt er met de woning? Wanneer je gaat scheiden is het daarom belangrijk om dit goed te regelen. Een specialist als Zorgeloosch Scheiden maakt je wegwijs in de mogelijkheden door middel van mediation. Blijft een van de twee in de woning wonen? Willen jullie er allebei weg? Of moet het huis verkocht worden, omdat je deze niet in je eentje kunt betalen? Wat de situatie ook is, een specialist als Zorgeloosch Scheiden zorgt ervoor dat dit goed geregeld wordt en dat je je niet laat leiden door emoties.

Zo worden de kinderen niet de dupe van de scheiding

Scheiden is nooit leuk. Voor niemand. En al helemaal niet wanneer jij en je partner samen kinderen hebben. Is dat het geval? Dan is het belangrijk dat jullie één ding vooropstellen. De kinderen mogen niet de dupe worden van de keuze van jou en je toekomstige ex-partner. Kies daarom voor scheidingsbemiddeling door een specialist met persoonlijke aandacht en uitgebreide vakkennis. Deze zorgt ervoor dat je kinderen op een goede en veilige manier opgroeien, waarbij beide ouders betrokken zijn. Samen met jullie stelt Zorgeloosch Scheiden een ouderschapsplan op waarin precies staat hoe de zorg en opvoeding verdeeld wordt, hoe de kosten worden verdeeld en wat de woonsituatie wordt voor je kind. Zo weet je zeker dat je kinderen zo goed mogelijk door de scheiding komen.

Zorg dat alles goed geregeld wordt tijdens het scheiden

Het is belangrijk dat jij en je partner goed door de scheiding heen komen. Elke betrokken partij heeft hier baat bij. Natuurlijk zijn er verschillende manieren waarop jij en je partner uit elkaar kunnen gaan. Of je nu met ruzie uit elkaar gaat of tot een gezamenlijk besluit bent gekomen om te gaan scheiden; de emoties lopen vaak hoog op. Hierdoor is het altijd verstandig om een scheidingsbemiddelaar als Zorgeloosch Scheiden in te schakelen. Deze zorgt ervoor dat er de juiste keuzes worden gemaakt waardoor jij, je toekomstige ex-partner en je kinderen zo goed mogelijk uit de scheiding komen. Hoe zij dit doen? Door het maken van duidelijke afspraken, financieel advies en door ervoor te zorgen dat niets over het hoofd wordt gezien. Dat is pas zorgeloos scheiden.

Back to Top