Kristalhelder acrylaat als alternatief voor glas

Kristalhelder acrylaat als alternatief voor glas

Wanneer we aan glas denken dan zullen we al snel denken aan de unieke eigenschap van dit materiaal vanwege de lichtdoorlatendheid. Glas is veelvuldig toegepast in omgevingen waar deze transparantie noodzakelijk is en waar andere materialen niet geschikt voor zijn. Een nadeel van glas is dat het duur is en snel breekbaar. Ook het gewicht is dusdanig dat er vaak wordt uitgeweken naar een alternatief voor glas, acrylaat. Acrylaat is een materiaalsoort die de unieke eigenschappen van glas heeft maar daarentegen wel eenvoudiger is te bewerken, lichter is en bovendien veel goedkoper dan glas. We zien niet voor niets dat acrylaat een enorme toevlucht heeft in verschillende verschijningsvormen.

De unieke eigenschappen van acrylaat

Acrylaat is een materiaalsoort welke is vervaardigd om vooral toegepast te worden als ruw materiaal voor verschillende doeleinden die we later zullen beschrijven. Wanneer we de unieke eigenschap van glas beoordelen is de lichtdoorlatendheid bij Acrylaat nog beter dan bij glas. Kortom acrylaat is en blijft kristalhelder. Ook is acrylaat door verwarming goed te bewerken. Het buigen maar ook vijlen van acrylaat kan ik verschillende vormen plaatsvinden. Het materiaal is bovendien veel lichter dan glas en hierdoor ook geschikter om als acrylaat plaat te worden verwerkt voor verschillende toepassingen.

Waar vinden we acrylaat?

Wanneer we de eigenschappen van acrylaat hebben beoordeeld begrijpt dat acrylaat een prima materiaal is voor verschillende doeleinden. Als acrylaat platen zien we vooral toepassingen van voorzetramen tot carports of afzettingen en omheiningen. Maar ook containers, balie afwerking of beschermende vitrines worden vaak uitgevoerd door Acrylaat materialen vanwege de slag en breukvastheid van het materiaal. Een acrylaat aquarium of de vele marketing en display producten die in de marketing worden gebruikt zijn vaak vervaardigd uit acrylaat. Denk alleen maar eens aan de reclameborden of acrylaat kappen en blokjes bij musea en of juweliers. Kortom acrylaat is een uniek materiaal die veelvuldig wordt gebruikt. Voor meer informatie kijk gerust eens op de website van Vink Acrylaat.

Back to Top