Lastmilesolutions
Image default
Dienstverlening

Slimme inzet van uw IT-budget met een cloud werkplek en een Managed Service Provider

Naast praktische redenen is het voor veel bedrijven ook om financiële redenen dat ze overstappen op een cloud werkplek. Een cloud werkplek in combinatie met een Managed Service Provider kunnen namelijk zowel op korte als lange termijn veel kosten besparen.

Specialisten zonder ze in dienst te nemen

De wereld van de IT is constant in verandering. Goed IT personeel vinden is niet eenvoudig en vooral ook niet goedkoop. Daarnaast is het voor IT personeel binnen een bedrijf ook lastig om up-to-date te blijven op alle gebieden waar ze binnen uw bedrijf verantwoordelijk voor zijn. Met een Managed Service Provider, zoals bijvoorbeeld bij Cloudiction, werken alleen specialisten die van hun sector binnen de IT altijd op de hoogte zijn van de laatste en meest hoogwaardige technologie. Hierdoor haalt u met hen wel de expertise, maar niet de kosten binnen.

IT-problemen zijn kostbaar

Een server die uitvalt kan voor een hoog kostenplaatje zorgen. Werkprocessen worden onderbroken, klanten moeten wachten en voordat het probleem is opgelost bent u heel wat euro’s verder. Een cloud werkplek beheert door een Managed Service Provider maakt gebruik van meerdere servers verdeeld over verschillende data centra. Valt er ergens een server uit dan neemt een andere server deze simpelweg over.

Ook stroomuitval levert geen probleem

Stroomuitval is nog zo’n probleem dat voor de digitale infrastructuur een ramp kan betekenen. De servers waar een Managed Service Provider gebruik van maakt zijn zo ingericht dat bij stroomuitval een generator de stroomvoorziening overneemt, waardoor stilliggende servers verleden tijd zijn.

Minder reiskosten

Een werkplek in de cloud betekend dat uw werknemers van overal vandaan kunnen werken. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om elke dag, tijdens de spits, in de auto te stappen en op kantoor te komen. De reiskosten van uw werknemers kunnen hierdoor flink naar beneden gaan. Vergeet ook niet de stress die het uw werknemers scheelt als ze zich niet meer elke dag in het hectische verkeer van de Nederlandse wegen hoeven te begeven. Een werknemer met een burn-out is immers ook geen goedkoop grapje.

Neem contact op met de experts

Ontdek wat dit bedrijf voor u kan betekenen en neem vandaag nog contact op. De specialisten hebben veel kennis in huis om u verder te helpen bij het inrichten van een online werkplek. De experts beantwoorden graag al uw vragen.