Lastmilesolutions
Image default
Dienstverlening

Steiger gidsen: de juiste kiezen

Of u nu een contract hebt om een ​​vijfsterrenhotel te bouwen of alleen uw dak of huis wilt repareren, u moet een basiskennis hebben van steigers en hoe deze worden gebruikt. Steigers zijn tijdelijke constructies die worden gebruikt voor de reparatie en constructie van gebouwen. Ze kunnen ook worden gebruikt bij het decoreren van commerciële gebouwen en zelfs huizen. U kunt hiervoor geweldige steigerdeals krijgen. Het is van cruciaal belang om niet alleen het juiste type steiger te krijgen om ervoor te zorgen dat de taak naar behoren wordt uitgevoerd, maar ook om ervoor te zorgen dat werknemers die aan uw project werken niet in gevaar komen door instorting van de steiger. Volgens een onderzoek worden in 60% van de bouwprojecten regelmatig steigers gebruikt. Om deze redenen zou het u moeten verbazen dat de meeste arbeidsongevallen iets te maken hebben met steigers.

Wat is een vaste steiger?

Vaste steigers worden naast een structuur gebouwd en zijn putlog of onafhankelijk. De platforms van een onafhankelijke steiger zijn aan beide zijden open, maar worden ondersteund en bij elkaar gehouden door sterke balken. Hierdoor kan deze steiger blijven staan ​​zonder afhankelijk te zijn van het gebouw dat wordt gebouwd voor enige structurele ondersteuning. De bouwsteiger daarentegen wordt langs zijn buitenzijden ondersteund door stevige staanders, terwijl de zijde naast het gebouw is bevestigd aan het gebouw dat in aanbouw is. Putlogs hebben afgeplatte uiteinden. Dit biedt ondersteuning aan het metselwerk van een gebouw. De putlogs worden voornamelijk gebruikt om ondersteuning te bieden aan de platforms die door werknemers worden gebruikt. Onafhankelijke steigers kunnen ook met regelmatige tussenpozen aan het gebouw worden bevestigd om de stabiliteit en sterkte te vergroten.

Schatting van steigerkosten

Houd er bij het bepalen van uw steigerbudget rekening mee dat geld niet voorrang mag hebben op veiligheid. Proberen om geld te besparen kan veel te duur worden als de steiger verwondingen of zelfs doden tot gevolg heeft. Zorg altijd voor een goed gebouwde en goed onderhouden steiger. Kies ook de juiste kamersteiger voor uw specifieke project. U kunt online rekenmachines en schattings tools gebruiken die op veel websites beschikbaar zijn om de kosten van het kopen of huren van een steiger te achterhalen. Met de tools kunt u de steiger maken die geschikt is voor uw behoeften en project, en ze zullen u ook helpen alles te weten wat nodig is om de steiger op de werkplek te hebben. Als u eerder een geschat budget krijgt, kunt u ook beter plannen voor het totale project.