Lastmilesolutions
Image default
Zakelijke dienstverlening

Uw elektrotechnisch materieel altijd veilig na een Scope 8 of Scope 10

Een technische (verzekerings)inspectie van uw elektrotechnisch materieel is ontzettend belangrijk. Het is vaak niet alleen een verplichting vanuit uw verzekeraar, maar ook wettelijk is besloten dat u verantwoordelijk bent voor de veiligheid van uw personeel. Daarom is het belangrijk om op reguliere basis een inspectie zoals de Scope 8 of de Scope 10 uit te laten voeren door een deskundige, betrouwbare partij. Zo een partij is Omega Inspectie. Dit bedrijf voert inspecties uit conform de NEN 3140- en/of NEN 1010-richtlijnen en worden geaccepteerd door iedere verzekeraar.

Wat is het verschil tussen een Scope 8- en een Scope 10-inspectie?

Uit veel onderzoeken is gebleken dat de Scope 8-inspectie, inspectie van de elektrotechnische installaties, onvoldoende uitkomst biedt tegen brandgevaar op de werkvloer. Bij deze inspectie ligt de focus voornamelijk op elektrocutie en persoonlijke veiligheid, maar wordt er weinig aandacht besteedt aan zaken zoals brandrisico. De Scope 10-inspectie springt in dit gat met de speciaal daarvoor ontwikkelde NTA 8220-richtlijnen. Met deze inspectie worden zowel de brandrisico’s als het risiconiveau geëvalueerd waardoor u als bedrijf duidelijk in beeld krijgt wat u zou kunnen uitvoeren om uw bedrijfsomgeving nog veiliger te maken. Sinds 1 januari 2018 is een Scope 10-inspectierapport verplicht bij het afsluiten of prolongeren van een verzekering. Daarom is het zeer zeker aan te raden om op tijd een inspectie in te plannen bij een professioneel bedrijf.  

Plan uw inspectie eenvoudig in

Het laten uitvoeren van een Scope 8- of een Scope 10-inspectie laat u te allen tijde over een professioneel bedrijf, zoals Omega Inspectie. De binnendienst van dit bedrijf helpt u graag verder als u contact opneemt. De contactgegevens vindt u op de website. Wilt u naast een controle aan de elektrotechnische installaties ook meteen arbeidsmiddelen of ladders en trappen laten controleren? Vermeld dit bij het maken van uw afspraak! Wellicht kan alles dan in één keer worden uitgevoerd.