Lastmilesolutions
Image default
Dienstverlening

Veelvoorkomende problemen in uw meterkasten

De kosten van elektriciteit schieten omhoog. Deze pieken kunnen in grootte variëren van klein tot enorm. Laat zo snel mogelijk een opgeleide elektricien controleren of u een defecte elektriciteitsmeter heeft. Je hebt geluk als je meter een digitaal display heeft. IT informeert u meestal direct als de meterkast problemen heeft. Controleer regelmatig op waarschuwingen zoals ‘Fout’, ‘Fout’ of ‘Batterij’. Laat ze zo snel mogelijk verhelpen als u een van hen ontdekt. Als u het probleem laat etteren, kan dit leiden tot astronomische kosten en plotselinge onderbrekingen. Niet functioneren. Een meter heeft bewegende delen, of het nu digitaal of mechanisch is. U heeft mogelijk een defecte meter als de kleine wielen van uw mechanische meter niet draaien of uw digitale uitlezing niet reageert.

Hoe weet u of uw meterkast aan vervanging toe is?

Vervanging van elektrische meterkasten is van tijd tot tijd belangrijk. De doos kan na verloop van tijd verslechteren, worden vernietigd door slecht weer of beschadigd raken bij een ongeval. Fysieke schade aan de doos, foutieve aflezingen, abrupte stijgingen van uw energierekening en niet-reageren zijn allemaal symptomen dat het tijd is om uw verouderde elektrische meter te vervangen. U moet uw meterkast door een professional laten inspecteren als een van deze dingen gebeurt. Waterlekken kunnen worden veroorzaakt door gaten of scheuren in de doos die schade aan de bedrading in uw huis of werkplek veroorzaken. U loopt hierdoor het risico een elektrische schok te krijgen. Elke verbranding op de doos kan leiden tot brand of verdere schade aan de bedrading of het stopcontact van uw huis. Het is uw taak als eigenaar van een onroerend goed om een ​​leverancier van vervanging van elektrische meterkasten te identificeren als u enig bewijs van schade ontdekt. U moet niet proberen de doos zelf te vervangen als u geen professionele elektricien bent.

Wat te doen bij defecte meterkasten?

Zet alle apparaten in huis uit. Bekijk het display van uw meter om te zien of de cijfers nog steeds bewegen. Je moet even wachten voordat je dit kunt controleren. Schakel één apparaat tegelijk in als de cijfers van de meter niet meer bewegen. Controleer de meter nadat elk apparaat is ingeschakeld. U heeft mogelijk een defect apparaat als uw meter erg snel begint te lopen. De beste manier om uw defecte meter te laten repareren, is door contact op te nemen met een plaatselijke elektricien en de meterkast vervangen nu. Het gebruik van een beschadigde meterkast is een kostbare fout, omdat dit uw elektrische lading kan doen stijgen.