Lastmilesolutions
Image default
Auto's en Motoren

Chip Tuning – Is het geschikt voor je motor?

Chip Tuning is het wijzigen of wijzigen van een uitwisbare of programmeerbare lees-geheugenchip in een auto’s of gemotoriseerde besturingseenheid, zoals een computer of andere voertuigencomputer, om betere prestaties te bereiken, of het nu beter is, of het nu beter is.

Meestal gebruikt in hoogwaardige voertuigen zoals sportwagens en racewagens, wordt chiptuning ook gebruikt op hoogwaardige motoren in hoogwaardige motoren, en ook op vele soorten diagnostische en onderhoudstools. CHIP-afstemming is ook bekend aSumatic of hydraulische motorafstemming.

Er zijn veel dingen die u moet weten over de voor- en nadelen van Chip Tuning voordat u beslist of het geschikt is voor u.

 Waarom is het gedaan? Typisch wordt chiptuning uitgevoerd door een of meer van de componenten van een elektronische besturingsmodule of moederbord, met nieuwere of aanvullende componenten te vervangen. Vaak zal de programmeur van de oorspronkelijke chip besluiten om nieuwe componenten aan hun eigen voertuig toe te voegen of toe te voegen om zijn kracht of prestaties te vergroten. In sommige gevallen voegt een programmeur eenvoudig een nieuwe besturingsmodule toe, zodat het meer dingen kan doen dan voorheen. Sommige mensen, vooral degenen die zeer mechanisch geneigd zijn, kunnen ook genieten van de uitdaging om hun voertuig op het punt te kunnen personaliseren dat het beter zal presteren dan voorraad, maar zal weinig onderhoud nodig hebben om het op hoge niveaus te laten presteren.

 

Wat zijn de voordelen? Hoewel sommigen van mening zijn dat chip-afstemming niet veilig is, zijn er een aantal voordelen voor het gebruik van deze nieuwe elektronische besturingseenheden in plaats van de originelen. Deze voordelen omvatten: * Een langere levensduur * Een fabrieksreset zal een garantie * niet ongeldig maken * U kunt gegarandeerde spanning- en temperatuurmetingen verkrijgen, zodat u kunt afstemmen zonder angst voor schade aan uw motor of batterij * Veel nieuwe componenten zijn beschikbaar, en

 

Zijn er nadelen? Een nadeel dat veel mensen hebben, is dat chip-afstemming soms de levensduur van uw originele elektronische besturingseenheid kan vermijden of verkleinen. Dit is meestal geen groot probleem, omdat de meeste herbouwde chip-tuners een veel langere levensduur hebben dan OEM-modellen. Bovendien kan het vervangen van een gebrande geheugenchip veel duurder dan het vervangen van een verbranding van OE. Sommige chip-tuners kunnen ook kiezen om aangepaste chips te bouwen en het OEM-type niet te gebruiken, maar dit moet zorgvuldig worden gedaan, aangezien sommige van de aftermarket-fabrikanten van elektronische besturingseenheden ook zeer goed geïnformeerd zijn over hun product en weten wat te zoeken.

 

Wat zijn de voordelen voor het brandstofverbruik? Enkele van de voordelen van chiptuning omvatten:

* Hogere brandstofverbruik (vooral op lichte vrachtwagens) * minder slijtage op motoren door minder inactief ruis te hebben * een hogere burn-out rating die minder verspilde dollars bij de pomp gebruikt * Gebruik van ontsteking van hoge prestaties Timing * Betere kilometers als gevolg van het hebben van een hogere REB-limiet en snellere gasrespons * Gebruik van vaste brandstofblokken in plaats van schuimontsteking Timing-verbindingen * vermindert de emissie- en schadelijke emissies als gevolg van het hebben van een luchtreiniger motor * Optimalisatie van de verbranding Processen voor het meest efficiënte brandstofgebruik * Specifieke motormapping voor maximale uitgang * De mogelijkheid om alle motoren gelijktijdig af te stemmen voor het grootst mogelijke brandstofverbruik, zijn er enkele motorbeperkingen, evenals andere ongewenste effecten zoals maar niet beperkt tot; * Een lagere maximumsnelheid haalbaar * klopt vervagen wanneer de acceleratie plotseling is * hoger olieverbruik en een afname in de levensduur van de motor * ontstekingstiming kan omslag en lift van het voertuig wanneer de motor zonder voldoende lucht wordt geëxpecteerd. / Oliedruk * Een verandering in inactieve geluiden voor een breed scala aan motoren De lijst met ongewenste effecten kan doorgaan. Het belangrijkste is om te beseffen dat de voordelen veel opwegen tegen de potentiële nadelen van het upgraden van uw motor.

 

Dus waarom zou iemand overwegen om een OEM-engine te omzeilen als ze het budget hebben om een complete chip te hebben en af te stemmen? Ten eerste zijn de OEM-motoren meestal gemaakt van materialen die inferieur zijn. Deze chips zijn gemaakt van hoogwaardige grondstoffen, die het hoogste niveau van efficiëntie en levensduur bieden. Als u op zoek bent naar een lichte vermogensverhoging van de voorraad, wilt u mogelijk een extern besturingsmodule chip-tuning-systeem overwegen, maar als u op zoek bent naar het minimaliseren van motorschade dan een aftermarket of generieke chip de taak.

Hoe werkt chiptuning? Klik hier Chipperformance.nl