Lastmilesolutions
Image default
Dienstverlening

Een verslaving overwinnen doe je niet alleen

Verslaving is een chronische aandoening die moeilijk te overwinnen is. Het is daarom belangrijk om tijdig hulp te zoeken als je merkt dat een familielid, vriend of collega moeite heeft om te stoppen met het gebruik van een bepaald middel of gewoonte. Vaak merken mensen het zelf nog niet op of durven ze het niet toe te geven, dus is het aan de naaste omgeving om op te letten en actie te ondernemen. Vroege hulp en behandeling kunnen veel narigheid voorkomen.

Wat houdt dagbehandeling bij een verslavingszorg kliniek in?

Gespecialiseerde verslavingszorg kliniek biedt advies en hulp met een team van medische professionals die kijken naar de mogelijke onderliggende oorzaken van de verslaving. Een dagbehandeling is een veelvoorkomende benadering waarbij cliënten aan het einde van de dag weer naar huis gaan. Het bestaat uit wekelijkse individuele consulten en groepsbijeenkomsten onder begeleiding van een therapeut en/of expert. Avondbehandeling is een optie voor mensen die naast hun werk of opleiding actief willen werken aan het herstel van hun verslaving.

Hoe verloopt een avondbehandeling?

Een gespecialiseerde verslavingszorg kliniek werkt volgens de Recovery-methode, waarbij psycho-educatie en intensieve bewustwording, aangevuld met groepstherapie, ervaringswijsheid en zelfwerkzaamheid centraal staan. Er wordt aandacht besteed aan wat verslaving is, hoe om te gaan met zucht/trek en hoe gedragsverandering kan worden bereikt. Ook wordt er gekeken naar iemands levensverhaal en verleden om daarvan te leren, en worden de omgeving en de naasten betrokken in het herstel.

Doorlopende behandeling in de vorm van nazorg

Clean worden en afkicken van paracetamol, medicijnen of alcohol is een enorme prestatie. Een doorlopende behandeling in de vorm van nazorg is essentieel voor mensen die herstellen van een verslaving aan een middel of gewoonte. Het is belangrijk om te onthouden dat de behandeling van een verslaving niet stopt nadat een persoon succesvol is afgekickt. Nazorg biedt doorlopende behandeling en ondersteuning om de kans op terugval te verminderen.

Als jij of iemand uit je omgeving kampt met verslavingsproblematiek, is het belangrijk om hulp te zoeken. Een gespecialiseerde verslavingszorg kliniek kan advies en hulp bieden met een team van medische professionals die gebruikmaken van de nieuwste psychologisch bewezen technieken en cognitieve gedragstherapie om controle, verandering en zingeving te bevorderen.

https://www.recoverymhc.nl/