Lastmilesolutions
Image default
Zakelijk

Harde schijf vernietigen en bescherm jouw gegevens

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je jouw harde schijf wil vernietigen. Vaak denken mensen dat als je alle gegevens van de harde schijf wist, deze niet meer terug te vinden zijn. Echter is het helaas zo dat sommige mensen de skills hebben om deze gegevens terug te kunnen halen. Nu is dat misschien niet heel erg als er geen belangrijke gegevens op de harde schijf stonden. Maar het is al een stuk problematischer als er vertrouwelijke of persoonlijke gegevens op stonden. Je wil niet dat deze gegevens bij iemand met kwade bedoelingen belanden. Daarom kun je een harde schijf vernietigen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Voor harde schijf vernietigen zijn er gewoonlijk twee manieren waarop dit kan gebeuren. De eerste manier is via een ophaalservice. De harde schijven worden dan bij je opgehaald en dan worden ze vernietigd in de beveiligde bedrijfsruimte van het bedrijf. De harde schijven worden dan in een speciale container gestopt en vervolgens vernietigd met een data shredder.

 

De tweede optie is om op locatie de harde schijven te laten vernietigen. Er komen medewerkers van het bedrijf langs met een mobiele harddisk vernietiger. Het voordeel aan deze manier van vernietigen is dat je letterlijk kunt zien dat de harde schijven worden vernietigd. Dit geeft een extra geruststelling, want dan weet je honderd procent zeker dat jouw data bij niemand terecht kan komen.