Lastmilesolutions
Image default
Auto's en Motoren

Het voordeel van een Dashcam

Het gebruik van een dashcam

Tot enkele jaren geleden had ik er eigenlijk nog niet vaak van gehoord: de dashcam. Hoewel ik tot een generatie behoor die is opgegroeid met digitale apparaten was ik nooit de eerste met technische snufjes in mijn auto. 

Toen ik recent in gesprek raakte met een collega die jaarlijks ook veel kilometers maakt, hoorde ik van de mogelijkheid om een camera op het dashboard aan te schaffen via ons bedrijf. Een dashcam werd aangeraden vanwege de toenemende verkeersbewegingen in het bedrijf en het oplopen van het aantal schadegevallen.

 

Het voordeel van een dashcam

Hoewel er in mijn omgeving voor- en tegenstanders waren, besloot ik er een aan te schaffen. Ik heb voor mijn gevoel ook niets te verbergen qua rijgedrag. De dashcam werkt in mijn beleving dus echt in mijn voordeel.  Reden genoeg voor het kopen van een dashcam.

 

Alsof het lot het had kunnen bepalen kreeg ik vlak na de aanschaf een aanrijding op een parkeerplaats waarbij er onenigheid ontstond over de precieze aanleiding. De hoogbejaarde die mij aanreed (zij dacht haar automaat in de D in plaats van de R te hebben gezet) was zodanig in de war dat zij in de beleving was dat ik haar had aangereden. Door het terugkijken van de beelden met een kop koffie kon ik haar laten zien wat er was voorgevallen. 

 

Tevreden met dit bewijs hebben we toen samen alle papieren in kunnen vullen. De dashcam heeft hiermee voor mij direct waarde gehad en ik zou nooit meer zonder willen rijden.