Lastmilesolutions
Image default
Aanbiedingen

Hoe vind je het juiste Payroll-contract?

Misschien overweeg jij om te gaan payrollen binnen jouw bedrijf. Dit is ongetwijfeld een goede keuze, maar er komen wel veel vragen bij kijken, waar jij misschien nog geen antwoord op hebt. Vragen die je kan hebben zijn bijvoorbeeld hoe payrolling precies werkt, en hoe dit werkt op het gebied van contracten. In deze blog zal geprobeerd worden op deze vragen antwoord te worden gegeven. 

Wat doet een payrolling organisatie?

Een payrolling organisatie neemt alle personeelszaken van jouw bedrijf over. Het zorgt ervoor dat jouw werknemers betaald krijgen, en dit juridisch gezien op de juiste wijze. Payroll-medewerkers staan ook niet bij jou onder contract; ze staan onder contract bij de gekozen Payroll organisatie. Zo wordt eigenlijk de hele last van personeelszaken van jouw schouders afgenomen en hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. 

Payroll-contracten

Om payrolling binnen jouw bedrijf succesvol te laten verlopen, is het belangrijk dat jij het juiste Payroll contract af weet te sluiten. Deze kunnen heel verschillend zijn; ieder bedrijf heeft zijn eigen wens in wat voor personeel er nodig is, en voor hoelang. Een veel gekozen contract is een ULV contract. Dit werkt in principe hetzelfde als een 0-uren contract, want er wordt geen vast aantal uren opgenomen in het contract. Echter hebben werknemers met een ULV contract wel recht op alle arbeidsvoorwaarden, zoals het opbouwen van een pensioen en doorbetaling wanneer er sprake is van ziekte. De duur van een contract kan ook verschillen, maar hier moet ook bij worden opgelet: wanneer je binnen drie jaar tijd, drie contracten aanbiedt, ben je hierna verplicht een vast contract aan te bieden. 

Heb je vragen?

Ben je geïnteresseerd in payrolling? Neem dan eens een kijkje op de website van Payroll Select. Hier kan je alle informatie vinden die jij nodig hebt om succes te gaan payrollen. Heb jij hulp nodig bij het vinden van een perfect payrollcontract? Dan is het mogelijk om contact op te nemen met Payroll Select. Zij zullen je graag helpen, en informeren waar dit nodig is. Zo vind jij de perfecte medewerker, met het perfecte contract. 

 

https://www.payrollselect.nl/