Lastmilesolutions
Image default
Groothandel

Laboratorium apparatuur: hoogwaardige biologische microscopen kopen

Biologische microscopen zijn het meest gangbare type microscoop en zijn veelzijdig in gebruik. Ze worden zowel in laboratoria als door educatieve instellingen gebruikt. Bent u op zoek naar hoogwaardige biologische microscopen? Dan bent u bij LabAgency aan het juiste adres. Bij deze groothandel kunt u laboratorium apparatuur kopen, waaronder ook biologische microscopen. De experts voorzien u graag van advies over de analytische apparaten, u krijgt persoonlijke begeleiding en u ontvangt een offerte op maat. Ook andere soorten laboratorium apparatuur kunt u kopen bij deze groothandel. Denk hierbij aan grote apparaten zoals geluiddempende kasten en laboratorium vaatwasser, maar ook aan pipetten en petrischalen.

Waar worden biologische microscopen voor gebruikt?

Met een biologische microscoop kunt u cellen, weefsels en micro-organismen bekijken. Dit veelzijdige instrument wordt gebruikt door laboratoria, biowetenschappers en educatieve instellingen. Een biologische microscoop kan tussen de één en drie oculairs hebben, wat het apparaat voor verschillende doelen geschikt maakt. De binoculaire variant, met twee oculairs, is gangbaar en geschikt om met twee ogen het preparaat waar te nemen. Een derde oculair is handig wanneer u een camera wilt koppelen aan de microscoop. Dit is voornamelijk relevant voor laboratoria die opnames willen maken van de preparaten en tegelijkertijd live willen kijken.

Hoe werkt een biologische microscoop?

Een biologische microscoop heeft een lichtbron onder het preparaat, waardoor het licht hier van onderen doorheen schijnt. Het preparaat wordt van bovenaf bekeken en dankzij het licht kunt u alles haarscherp zien. Biologische microscopen kunnen van tien tot duizend keer vergroten, afhankelijk van het model. Wanneer u erg gedetailleerd wilt kijken, is het belangrijk om een microscoop met een hoge vergroting te kiezen. Binnen de biologische microscopen zijn er een aantal varianten die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Wanneer u laboratorium apparatuur gaat kopen, zoals een biologische microscoop, laat u zich hierover informeren door een specialist.