Lastmilesolutions
Image default
Toerisme

Prijzen voor vakanties in Bulgarije

goedkope zonvakantie oktober

Het kleine en compacte Bulgarije is al lang populair bij strand- en skiliefhebbers. Veel toeristen plannen hun vakantie van tevoren om verrassingen en onaangename verrassingen te vermijden. Bovendien proberen veel reizigers een budget te berekenen om te weten welke uitgaven hen tijdens hun vakantie te wachten staan.

Bulgaarse munteenheid

Hoewel Bulgarije al lang lid is van de Europese Unie, heeft de republiek zijn nationale munteenheid behouden: de leva. Tegelijkertijd wordt de euro ook in het hele land geaccepteerd – in hotels, winkels, restaurants en vele andere etablissementen. De cursus moet worden geleerd vlak voordat u op vakantie gaat.

Internationale bankkaarten worden ook zonder problemen geaccepteerd op het grondgebied van de republiek. De uitzondering zijn de markten. Daar wordt alleen contant geld gebruikt. Kenners adviseren om meerdere rekeningen bij u te hebben. Ze kunnen in verschillende gevallen nodig zijn. Vooral als fooi of bij het kopen van groenten op de markt.

Al enkele jaren is de Lev naar Euro wisselkoers niet veel veranderd, afhankelijk van het seizoen, het resort in wisselkantoren, is de koers ongeveer het volgende: 1 € = 1,90 – 1,97BGN.

Het aantal toeristen dat Bulgarije jaarlijks bezoekt, bedraagt ​​meer dan 9 miljoen.

De kosten van de rondleidingen variëren sterk, afhankelijk van de maand. Het meest gevraagd zijn vouchers die recht geven op rust in de zomer. De hoogste tourprijzen vallen in augustus.

Steeds meer reizigers, vooral in Europese landen, geven de voorkeur aan zelfstandig reizen. In dit geval moeten reizigers hun eigen accommodatie kiezen. Sommige mensen verblijven in comfortabele kamers van moderne hotels. Anderen wonen liever in het buitenland, maar onder de gebruikelijke omstandigheden – in een appartement of huis. In het laatste geval helpt de online dienst airbnb bij het vinden van woonruimte.

Het prijsbereik kan in een bepaalde maand behoorlijk groot zijn. Maar de kosten van kamers stijgen aanzienlijk tijdens de periode van toeristenstroom – in juli en augustus. Tegelijkertijd vindt u comfortabele kamers in hotels van 3 tot 4 sterren van 15 duizend tot 58 duizend roebel voor zeven nachten voor twee reizigers.

Er zijn altijd veel resortgasten die liever in de privésector verblijven. Vrijwel elke badplaats in Bulgarije biedt een rijk aanbod aan gevarieerde woningen in deze categorie.

De kosten van levensonderhoud zijn heel verschillend en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst wordt de prijs beïnvloed door de nabijheid van de zee, de staat van huisvesting en het aantal geleverde diensten. De meest voorkomende prijsklasse is van 15 tot 35 euro en van 40 tot 120 euro. De prijs is aangegeven voor een verblijf van één nacht.

Het is belangrijk op te merken dat de voedselprijzen in winkels en markten in Bulgarije niet alleen verschillen naargelang de specifieke maand, maar ook van plaats tot plaats. In een land, zoals in elke andere staat waar toerisme een belangrijke rol speelt, kunnen de kosten aanzienlijk variëren in verschillende vakantieoorden. De zeven leiders worden beschouwd als de duurste steden:

  • Albena;
  • Burgas;
  • Zonnig strand;
  • Gouden Zanden;
  • Pomorie;
  • Varna;

Dit betekent helemaal niet dat budgettoeristen niet in deze steden zouden moeten rusten. Indien gewenst is er altijd een mogelijkheid om te sparen, zelfs op de duurste plaatsen. Onder de steden waar de prijzen voor diensten en producten veel lager zijn, benadrukken ervaren reizigers verschillende plaatsen:

  • Balchik;
  • Nessebar;
  • Reistips

Bulgarije wordt niet beschouwd als een land waar vakantiegangers geld moeten besparen vanwege de hoge prijzen. Maar van tevoren weten welke prijzen op toeristen wachten om op bepaalde uitgaven voorbereid te zijn, is een must. Zeker gezien het feit dat de republiek lid is van de “Europese Unie” en een reis daarheen een visum vereist, ook al is het een kleine uitgave. Door de berekening weet je van tevoren hoeveel geld er uitgegeven moet worden en probeer je niet te ver buiten de streefcijfers te gaan zodat je niet zonder geld naar huis hoeft.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html