Lastmilesolutions
Image default
Sport

Beter worden in voetbal? Lees dit artikel!

Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven en biedt normaal gesproken wekelijks plezier aan miljoenen Nederlanders die graag op het veld staan. Helaas gooit het Coronavirus nu even wat roet in het eten en mag er door volwassenen niet in teamverband gevoetbald worden. Dat is vervelend, maar biedt ook kansen. Het is namelijk een prima tijd om beter te worden in het spel dat je zo leuk vindt. Nee, we geven je in dit artikel niet de garantie dat je alsnog door de profclub van je dromen ontdekt wordt, maar beter worden op je eigen niveau verhoogt het plezier dat je aan het spel beleefd en zeg eens eerlijk, wie wil er nu niet belangrijk voor zijn elftal zijn? Hier geven we je drie tips om beter te worden in voetbal.

Verdiep je in de tactiek van het spel

Voetbal is een spel dat je niet alleen met je voeten speelt, maar ook met je hoofd. Door je te verdiepen in de tactiek van het voetbal, de verschillende spelsystemen en begrippen als gegen pressing en looplijnen kun je in het veld snel zien hoe je tegenstander speelt en wat je daar tegenover kunt zetten. Tactisch vernuft heeft clubs die niet per se de beste spelers hebben met regelmaat grote successen opgeleverd. Het is dus zeker de moeite waard om eens met je neus in de (voetbal)boeken te duiken.

Zorg dat je fit bent (en blijft)

Een fit lichaam zorgt voor een fitte geest. Een personal trainer kan je hierbij helpen. Fit zijn betekent niet dat je jezelf af hoeft te beulen in de sportschool. Dat past wellicht helemaal niet bij je. Samen met een personal trainer kun je een trainingsschema opstellen dat zich richt op waar jij behoefte aan hebt, of dat nu krachttraining of juist conditietraining is. Door fit aan de aftrap te verschijnen verminder je sowieso het risico op (spier)blessures en met een goede warming up voor de wedstrijd en een cooling down na de wedstrijd zorg je ook dat je je lichaam fit houdt. Als je de keuze maakt om met een personal trainer in zee te gaan, kies dan voor een trainer die zijn NASM-opleiding afgerond heeft. Dan weet je zeker dat je in goede handen bent. Je kan bijvoorbeeld vragen waar hij/zij de personal trainer opleiding heeft gevolgd. Vervolgens kijk je of deze opleidingsaanbieder NASM op de website benoemd als NASM samenwerkingspartner.

Werk aan je zwakke punten en beleef meer plezier aan je sport

De allerbelangrijkste tip die we je willen geven om beter te worden in voetbal, is werken aan je zwakke punten. Ben je stijf rechts, maar kom je regelmatig in scoringspositie met je linkerbeen? Train je linkerbeen zodat je vaker tot scoren komt. Ben je bijna twee meter, maar kun je niet koppen? Oefen dan met op de juiste manier te koppen. Dan kun je zowel aanvallend als verdedigend veel voor team betekenen. Koppen is een specialisme dat je jezelf goed aan moet leren om vervelende bijverschijnselen als hoofdpijn te voorkomen. Wanneer je werkt aan je mindere kwaliteiten word je een completere speler en geniet je nog meer van je favoriete sport.