Lastmilesolutions
Image default
Sport

Tijd om een nieuw dartbord te kopen

Even lekker wat drinken met je vrienden, borrelplankje erbij en natuurlijk een potje darten. Helaas is er geen mogelijkheid om 24/7 te darten, omdat ook cafés opgegeven moment dicht moeten. Gelukkig is hier een oplossing voor, u kunt namelijk ook gewoon zelf een groot dartbord kopen. Hierdoor kunt u zelf bepalen wanneer u wilt gaan darten.

De speciale spelregels 

Uiteraard is wel het handig om te weten wat de spelregels zijn voordat je daadwerkelijk echt gaat beginnen met darten en overweegt om een dartbord te kopen.  Als is eerst is het belangrijk hoe het dartbord in elkaar zit. Een normaal dartbord bestaat ui 20 genummerde vlakken met een buiten-en een binnenring. Als men de darts in de vakken van de buitenste smalle ring krijgt, ook wel de dubbelring genoemd, tellen de punten dubbel. Dus in plaats van 15 punten heb je dan 30 punten. Wanneer men de darts in de middelste smalle ring krijgt, ook wel de trippel ring genoemd, tellen de punten driedubbel mee. Dus in plaats van 15 punten heb je dan 45 punten. Ten slotte is er de groene cirkel in het midden, de Bull, en het rode puntje in het midden, de Bulls-eye. De groene cirkel telt voor 25 punten en het rode puntje telt voor 50 punten. Alle andere vakken, die wat groter zijn, tellen allemaal één keer mee, het aantal punten is aangegeven op de buitenste rand.

Soorten Dartborden

Nu u de spelregels weet bent u klaar om een dartbord te kopen. Er zijn verschillende soorten dartborden, zoals wedstrijd dartborden, trainings dartborden en zelfs elektronische dartborden. Wanneer je een dartbord gaat kopen moet je goed nadenken over welk merk dartbord je wilt, de prijs etc.  Als je je keuze gemaakt en weet wat voor dartbord u wilt kopen is het tijd om hem uit te proberen en lekker met vrienden te darten. Kijk eens op Mcdartshop.nl