Lastmilesolutions
Aanbiedingen

Stappenplan boeken drukken en uitgeven

Je eigen boek schrijven is iets waar veel mensen van dromen, maar wat weinig mensen uiteindelijk echt doen. Wanneer een schrijver samenwerkt met een uitgever dan blijft er in veel gevallen geen hele hoge marge over voor de schrijver zelf. Sommigen kiezen ervoor om het proces om een boek te drukken en uit te geven zelf uit te voeren, terwijl anderen ervoor kiezen om het helemaal niet te doen. Dat is zonde, want veel zaken zijn prima zelf te regelen of samen met een andere partij uit te voeren. Hieronder lees je meer over een stappenplan om deze zaken zelf uit te voeren.

De stappen voor het drukken van je boek

Een boek dat geschreven wordt moet natuurlijk worden gedrukt. De eerste stap is de inschatting maken van het aantal boeken dat je verkoopt. Daarna weet je welke manier van drukken het beste is om de boeken te drukken. Verwacht je dat het aantal boeken relatief laag blijft? Dan kun je kiezen voor printen in kleine oplage. Ook wanneer je niet zeker weet hoeveel boeken je gaat verkopen dan is kleine oplage een betere manier, omdat je dan zelf niet met een groot aantal boeken blijft zitten. Een nieuwe methode van printen in kleine oplage is digitaal drukken. Dit wordt gedaan d.m.v. printing on demand. Letterlijk vertaald betekent dit dat er wordt geprint wanneer er een aanvraag is. Oftewel, iemand besteld een boek en deze wordt vervolgens direct digitaal afgedrukt.

Ben je er zeker van dat je een groot aantal boeken gaat verkopen? Je vorige exemplaar is bijvoorbeeld erg vaak verkocht en het volgende boek is hier een vervolg op. Bij printen in grote oplage liggen de kosten per boek een stuk lager. Zodra je weet welke drukmethode het beste is voor jouw boek ga je kijken naar andere zaken, zoals het papier, de kaft van het boek en de bindwijze ervan. Wanneer je alle zaken compleet hebt kun je een aantal aanvragen doen bij drukkerijen om te zien welke het meest geschikt is voor jou.

Je boek uitgeven

Het uitgeven van je boek is ook iets wat je prima zelf kunt doen of in samenwerking met een partij die je slechts bij een aantal onderdelen helpt. Er zijn veel boekhandels in Nederland. Een mogelijkheid is om de telefoon te pakken en deze boekhandels zelf te contacteren. Naast de offline verkoopmethoden zijn er ook andere online manieren om je boek te verkopen. Denk aan websites zoals boekenbestellen, Bol.com of via het Centraal Boekhuis. Voer ook eens een zoekopdracht uit in Google en je komt ongetwijfeld op nog veel meer websites waar jij je boek kunt uitgeven. Met de komst van het internet zijn er tal van websites gekomen die zich hierin specialiseren.