Lastmilesolutions
Image default
Auto's en Motoren

Tweedehands motorhelm kopen vs. nieuwe motorhelm kopen

Wanneer u van plan bent een nieuwe motorhelm te kopen, heeft u er misschien wel over nagedacht om een exemplaar tweedehands aan te schaffen. Het aanbod aan tweedehands spullen via het internet is tegenwoordig immers enorm groot. Maar is een tweedehands motorhelm kopen nou wel zo’n goed idee? Dat wordt hieronder voor u uitgelegd.

Wat is beter: een tweedehands of nieuwe motorhelm?

Om maar meteen met het verlossende antwoord te komen: experts raden het kopen van een tweedehands motorhelm af. Een goede helm is van binnen namelijk opgebouwd uit verschillende lagen, die stuk voor stuk hun eigen doel dienen. Alle lagen samen zorgen ervoor dat uw hoofd het beste beschermt wordt tegen eventuele vallen of klappen. Doordat beschadiging vanaf de buitenkant vaak niet te zien is, zult u bij een tweedehands exemplaar nooit weten of de helm nog volledig in tact is. Mocht de vorige eigenaar er namelijk ooit mee gevallen zijn, dan kan het zo zijn dat er een deuk in een van de lagen zit, wat er voor zorgt dat de helm geen optimale bescherming meer biedt. Wanneer u een motorhelm wilt kopen, kunt u dit dus het beste nieuw doen. U doet één keer een investering, maar heeft er vervolgens wel voor een lange tijd profijt van.

Koop nu een nieuwe motorhelm

Maar waar koopt u een goede motorhelm? Bij Van de Kuinder Motoren in Hilversum kunt u terecht voor helmen van goede kwaliteit. In deze speciaalzaak staat een gekwalificeerd team voor u klaar, waarbij u met al uw vragen terecht kunt. Ook kunt u geholpen worden bij het passen van een helm, zodat u zeker weet dat u een helm met de juiste pasvorm koopt. Qua assortiment zit u bij Van de Kuinder ook wel goed: de dealer verkoopt helmen van alle bekende en populaire merken, zoals Scorpion, Schuberth, Roof en HJC. 

https://www.vandekuinder.nl/