Lastmilesolutions
Image default
Onderwijs

Voorkom drukte door digitaal te toetsen

Als de examenperiode aanbreekt, weet u van te voren dat het druk wordt voor scholen. Enorm veel examens worden afgelegd in zeer korte tijd. Al deze examens moeten gemaakt en beoordeeld worden. Dat vereist heel veel papierwerk. Daarnaast moet u voldoende ruimte hebben om de examens af te nemen. U kunt ervoor kiezen om een examenbureau in te schakelen. Dit bureau neemt, als u dit wilt, examens voor uw studenten of leerlingen af op een externe locatie. Ze kunnen ook het hele afnametraject uit handen nemen. Dit zorgt ervoor dat u zich kunt blijven richten op de werkzaamheden waar wel voldoende ruimte en capaciteit voor is. Om nog meer capaciteit te creëren kunt u ook kiezen om digitaal te toetsen.

Dit regelt een examenbureau voor u

Het afnemen van een examen en de organisatie hiervan neemt veel tijd en werk in beslag. Dat komt bovenop de normale werkzaamheden voor de leraren. Eureka Examens is een gespecialiseerd examenbureau dat u het hele traject uit handen kan nemen. Zij organiseren en nemen de examens af. Desgewenst op een externe locatie als uw school er zelf geen ruimte voor heeft. Ook de benodigde faciliteiten worden geregeld, zoals surveillanten. De externe locaties zijn verspreid over het hele land. Daardoor is er altijd wel een locatie in de buurt van uw school. Wel zo fijn dat uw leerlingen geen uren hoeven te reizen om een examen af te leggen.

Digitaal toetsen biedt veel voordelen

Digitaal toetsen biedt veiligheid en betrouwbaarheid op het gebied van afnemen. De vragen staan namelijk niet meer op papier. Deze vragen worden juist gedigitaliseerd en in een speciaal daarvoor ingerichte online vragenbank geplaatst. Op deze manier krijgen alle leerlingen unieke examens voorgeschoteld. Dit bespaart u en uw docenten enorme veel tijd. Eureka Examens maakt daarbij gebruik van speciale software. Deze software wordt beheerd door ISO-gecertificeerde partners en datacenters. De veiligheid is dus gewoon gewaarborgd.