Lastmilesolutions
Image default
Aanbiedingen

Waar u op moet letten bij het kopen van een blokker staafmixer

Waar u op moet letten bij het kopen van een blokker staafmixer

Met een staafmixer – een klein ronddraaiend mes op het uiteinde van een staaf, afgeschermd door een plastic of metalen rok – kunt u snel pureren zonder dat u het in een aparte blender of pan hoeft te doen. Als u bijvoorbeeld soep wilt pureren, kunt u dat doen in een steelpan, in plaats van de hete vloeistof in een kannenmixer te kieperen, die weliswaar robuust is, maar toch omvangrijk en lawaaierig.

Als u een blokker staafmixer koopt, bedenk dan waarvoor u hem gaat gebruiken – als u alleen maar af en toe soepen gaat maken, kunt u kiezen voor een goedkoper model. Bedenk ook hoe snel de blokker staafmixer is en met welke hulpstukken hij wordt geleverd. En als u er sterk gekleurd fruit en groenten (zoals tomaten) mee mengt, kunt u beter kiezen voor een roestvrij stalen model, want plastic kan gemakkelijk vlekken maken.

Let op de volgende criteria bij het kopen van een blokker staafmixer:

  • Gewicht: niets te zwaar of te groot. Handmixers zijn ongeveer zo lang als een liniaal en sommige wegen bijna net zoveel als een zak suiker, dus ze kunnen vermoeiend zijn om onder controle te houden en moeilijk om een goede grip te krijgen.
  • Gemakkelijk bestuurbaar: u wilt dat de blender een dikke soep kan blitsen. Te snel, vooral als u delicaat werk doet zoals het maken van mayonaise, zal het mengsel stremmen. Dus verstandige snelheden en goed bereikbare snelheidsregelaars zijn een must.
  • Schoonmaken: u wilt een model dat snel schoonmaakt en niet te veel hoekjes en gaatjes heeft waar voedsel kan blijven hangen, waardoor het onhygiënisch wordt.
  • Veelzijdigheid: met hulpstukken en accessoires van goede kwaliteit kunnen staafmixers meerdere keukentaken uitvoeren, waardoor u kastruimte en geld bespaart op aparte apparaten.

Veelgestelde vragen

Wat is een dompelblender?

Een dompelmixer lijkt op een blokker staafmixer (daarom wordt hij ook vaak blokker staafmixer genoemd). Een kleine motor die u in uw hand kunt houden is bevestigd aan een staaf met een waaiervormig blad aan de onderkant. De motor drijft de rotatie van het blad aan om voedsel te pureren in hun houder. Sommige dompelblenders zijn zo ontworpen dat ze ook hulpstukken zoals een garde of een minihakker kunnen aandrijven.

Hoe gebruik je een dompelblender?

Om een dompelblender te gebruiken, houdt u de pot met één hand vast en de blender met de andere, steekt u het mes van de staaf in het voedsel en drukt u op de aan/uit-knop. Meestal ontstaat er een draaikolk zoals bij een gewone blender, maar vaak moet u het apparaat ook langzaam op en neer of heen en weer bewegen om het mengen te vergemakkelijken.

Wat is het verschil tussen een dompelblender en een staafmixer?

Gewone blenders voor op het aanrecht hebben een reservoir met een mes op de bodem, terwijl dompelblenders omgekeerd werken: ze zijn als een mengstaaf die kan worden gebruikt in een plastic deli-container, hoge maatbeker, Nederlandse oven, voorraadpot … je krijgt het idee. Een dompelmenger is vooral handig voor het mengen van hete producten, zoals soep, direct in de kookpot en zonder in batches te moeten mengen zoals met een gewone menger. Ze zijn ook veel compacter en kunnen vaak in een lade worden opgeborgen.

Koop een hakmolen blokker voor uw keuken!