Lastmilesolutions
Image default
Dienstverlening

Switch naar koken op inductie

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die hun keuken verbouwen en de overstap maken van gas naar elektrisch koken om hun gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Je hebt misschien advertenties gezien waarin wordt benadrukt hoe snel water aan de kook komt op een inductiekookplaat. Een inductiekookplaat is een nieuwere elektrisch aangedreven technologie die een uitstekende keuze is voor gemak van koken, gezondheid en veiligheid, en energie-efficiëntie. Sommige inductiekookplaten bevatten een “brug”-element, dat ideaal is voor wie bijvoorbeeld van pannenkoeken houdt en een bakplaat op zijn fornuis wil gebruiken. Een inductiekookplaat kun je gemakkelijk laten installeren door Elektricien Rotterdam

Veiligheid door koken op inductie

Inductiekookplaten zijn om verschillende redenen veel veiliger dan hun tegenhangers op gas. Veel mensen beseffen het niet, maar ontluchten bij elk gebruik van een gasfornuis is noodzakelijk, niet alleen als er iets op het fornuis is verschroeid. Bovendien kan tijdens het verbrandingsproces stikstofdioxide ontstaan, waarvan bekend is dat het ademhalingsproblemen veroorzaakt, vooral bij kinderen. Mocht het nog niet duidelijk zijn, gasfornuizen hebben open vlammen waardoor per ongeluk pannenlappen, schorten en keukendoeken in brand kunnen vliegen. Bovendien kan een zeer lage gasvlam worden uitgeblazen door een briesje dat door een nabijgelegen raam komt, waardoor brandbaar aardgas in de keukenruimte kan lekken. 

Geen brandgevaar bij inductiekookplaten

Inductiekookplaten verhitten alleen voorwerpen met ijzerdeeltjes erin. Met andere woorden, het kan niets in brand steken. Dit is fijn wanneer je kinderen hebt die overal met hun blote handen aan zitten. Inductie branders voelen niet zo heet aan, zelfs als je net de pan hebt verwijderd. Een deel van de warmte gaat wel over van de pan naar het element net als wanneer je een hete pan op een granieten aanrecht plaatst. Maar kinderen worden nu niet blootgesteld aan echte vlammen. Inductieplaten zijn dus niet alleen beter voor het milieu, maar ze zorgen ook voor extra gemak en veiligheid.