Lastmilesolutions
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn dé voordelen van een natuurlijke speeltuin

Dat eeuwige binnen zitten van kinderen mag zo langzamerhand wel eens afgelopen zijn. Veel kinderen zitten momenteel noodgedwongen binnen door het coronavirus, maar ook spelen zaken als een spelcomputer en een mobiele telefoon hier een steeds grotere rol in. Het is om meerdere reden belangrijk voor kinderen om wat vaker naar buiten te gaan. Naast de fysieke component, speelt de cognitieve variant hier ook een grote rol in. Hoe pakken we dit probleem nu aan? Met een natuurlijke speeltuin natuurlijk! In dit blog lees je over de voordelen van zo’n natuurlijke speeltuin en nog belangrijker: je leest over de invloed hiervan op het kind. Lees daarom gauw verder!

Een stuk gezonder…

Het eerste voordeel dat om de hoek komt kijken bij het gebruik van natuurlijke speeltoestellen, is dat het een stuk gezonder is. Zowel in mentaal- als fysiek opzicht is het voor kinderen – en zelfs ook voor volwassenen – goed om wat vaker naar buiten te gaan. Zo is het eindeloze klimmen, ravotten en het beleven van avonturen voor de ontwikkeling van kinderen in het algemeen erg goed. Het wordt daarom tijd dat we zo langzamerhand een beetje afscheid gaan nemen van de mobiele telefoons en spelcomputers…

Meer beweging

Met de natuurlijke speeltoestellen van Yalp ontstaat er een waar avontuur op elke hoek van de natuurlijke speeltuin. Het is voor kinderen goed om hun energie eens lekker kwijt te kunnen, zodat ze ’s avonds met een voldaan gevoel in slaap vallen. Zaken als spelcomputers en mobiele telefoons werken dit juist enorm tegen. Door het felle licht dat hieruit komt, doen kinderen over het algemeen geen oog dicht. De keuze is dus wel duidelijk…

Een boel nieuwe uitdagingen

Doordat kinderen eens buiten de comfortzone van het veilige computerspelletje stappen, ontstaan er ineens een boel nieuwe uitdagingen. Zo moeten kinderen vanaf nu ineens samen gaan werken om het één en ander te bereiken en zullen ze merken hoe het is als niet alles meezit. Het is goed om het één en ander op een dag te beleven dat je je ouders ’s avonds aan de eettafel kunt vertellen. En laten we eerlijk zijn: is het leuker om de avonturen in de speeltuin te beschrijven of luisteren je ouders liever naar hoeveel doelpunten je gemaakt hebt in FIFA?

Passend advies over natuurlijke speeltoestellen

Als je hulp of advies nodig hebt bij het aanschaffen, plaatsen of overwegen van natuurlijke speeltoestellen, verwijzen we je graag door naar Yalp. Dit professionele bedrijf kan jou van alle informatie voorzien die jij nodig hebt!

 

https://www.yalp.nl/