Lastmilesolutions
Image default
Gezondheid

Hoe weet ik of hypnose werkt? 9 manieren om dit te zien

Nadat een persoon is gehypnotiseerd, kunnen ze verschillende sensaties ervaren. Je kunt misschien met ze praten in het midden van een trance of ze zelfs in een armlevitatie zetten. Hier zijn 9 manieren waarop je kunt zien of hypnose werkt! Wil je nu meer weten over hoe je een hypnotiseur wordt? Nieuwetijds Opleidingen heeft de cursus voor jou.

1)     De ogen van de persoon kunnen er glazig of onscherp uitzien

Hun oogleden kunnen ongewoon zwaar lijken en dit zal met de tijd alleen maar intenser worden. De hypnotiseur zou de proefpersoon kunnen voorstellen de ogen dicht te doen en binnen enkele seconden zullen ze dan vastgebonden en gekneveld zijn.

2)     De persoon kan alleen ja of nee vragen beantwoorden die de hypnotiseur stelt

Ze kunnen misschien niet reageren op vragen over andere dingen, bijvoorbeeld namen van mensen op feestjes of wat ze graag voor Kerstmis zouden willen hebben. Ze kunnen zelfs plotseling zeggen: ‘Ik spreek Engels. De enige andere taal die ik spreek is Italiaans”.

3)     De stem van het onderwerp kan monotoon beginnen en levendiger worden

De hypnotiseur kan suggesties doen aan het onderwerp om hun stem dieper of hoger te maken.

4)     De proefpersoon kan vanaf de nek verlamd raken. In dit geval

Ze zijn misschien gewoon niet in staat om iets behalve hun hoofd te bewegen, terwijl de hypnotiseur op een kalme en beheerste toon blijft praten. De ogen van de persoon kunnen door de kamer dwalen.

5)     De proefpersoon kan zijn arm oppakken en met zijn vinger ronddraaien in een cirkelvormige beweging en hem dan weer neerleggen

Ze kunnen ook vreemde handgebaren gaan maken of heen en weer schommelen terwijl ze blijven zitten.

6)     Als algemene regel is het mogelijk om te suggereren dat de persoon zwaar of licht aanvoelt

Dit kan het gevoel zijn alsof ze zweven, of dat ze zo zwaar zijn dat ze helemaal niet kunnen bewegen omdat de zwaartekracht ze in de stoel verplettert. 

7)     De proefpersoon kan het gevoel hebben dat hij niet lijkt te begrijpen wat er aan de hand is

Ze kunnen verward raken en het gevoel hebben verloren te zijn. De hypnotiseur zou kunnen suggereren dat het onderwerp lusteloos wordt, en dan zijn teek in zijn ooghoek plaatsen.

8)     Naarmate de sessie vordert, kan de proefpersoon zich plotseling erg alert of zelfs overprikkeld gaan voelen

Het is mogelijk om te suggereren dat ze extreem alert en gefocust worden. Dit kan inhouden dat ze het gevoel hebben dat ze klaar zijn om de wereld aan te gaan, dingen te doen die ze normaal gesproken zouden overweldigen, of ze zelfs het gevoel geven dat elke porie in hun lichaam vol zit met sensatie.

9)     De proefpersoon kan het gevoel uitdrukken dat de tijd “bevroren” is

Alles om hen heen voelt veel langzamer aan dan normaal.

Zoals gezegd zijn dit slechts enkele voorbeelden. Ze vertegenwoordigen enkele van de meest voorkomende sensaties die optreden tijdens hypnose. Hoe weet je of hypnose werkt? Je kunt het niet echt zeker weten. Maar dat merk je aan de reacties, lichaamstaal en tone of voice. Meer weten over hypnose? Bekijk dan nu onze website en opleidingen om hypnosetherapeut te worden!