Lastmilesolutions
Image default
Aanbiedingen

Zo vind jij de ideale dakbedekking!

Tijdens het bouwen van een huis moet je hoe dan ook nadenken over je dak. Voor welk materiaal kies je? Hoe ziet jouw dak er ideaal gezien uit? Door alle verschillende toepassingen kan het zijn dat je niet helemaal weet waar je moet kijken en van welk materiaal jij jouw dak uiteindelijk moet gaan voorzien. Maak je voor nu vooral geen zorgen meer, want je bent bij dit blog terechtgekomen. We vertellen je hier alles wat je moet weten om de juiste dakbedekking te kiezen!

Een dak van riet

 Je kent ze vast wel: die prachtige woningen met zo’n karakteristiek rieten dak. Naast het voordeel van de unieke, karakteristieke uitstraling biedt een rieten dak meer voordelen. Een rieten dak is bijvoorbeeld veel efficiënter. Dankzij de holle stengels biedt het riet namelijk een goede, isolerende- en warmte reflecterende werking. Twijfel je over een rieten dak of bijvoorbeeld over het idee of een rieten dak wel helemaal in je straat past? Laat dan vooral eens een 3D-model maken op het internet. Zo krijg je meteen een realistisch beeld van hoe een rieten dak op jouw huis eruit ziet!

Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer

Een andere mogelijkheid qua dakbedekking is Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, beter bekend als ‘EPDM’. Deze dakbedekking is sinds de jaren 50 heel erg populair. Van oorsprong komt deze dakbedekking uit het Midden-Oosten. Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer moest bestand zijn tegen grote temperatuurschommelingen en uv-straling. Hiernaast biedt EPDM dakbedekking een boel elasticiteit. Hierdoor is er sprake van een enorme levensduur. Vaak wordt EPDM samen gebruikt met grind of een daktuin, vanwege een niet al te hoge isolatiewaarde. Voor de EPDM dakbedekking en alle andere toepassingen voor EPDM, kun je bij EPDM-Tigt terecht. epdm lijm kopen? Ook dat kan bij EPDM-Tigt!

Een natuurlijke variant

Al veel jaren bedekt men woningen met klimop en andere plantensoorten. Door bijvoorbeeld klimop langs een woning te laten groeien, stijgt de isolatiewaarde aanzienlijk. Ook voor jou is het mogelijk om je dak met groen te bedekken. Zo kun je ervoor kiezen om jouw dak te beleggen met mossen, bloemen, bomen en grassen. Een bijkomend voordeel van groen als dakbedekking is dat het regenwater beter afgevoerd wordt en jouw dak beter beschermt is tegen erosie. Ook speelt de geweldige uitstraling van een groen dak een grote rol. Dit zorgt namelijk voor rust en een natuurlijk gezicht. Wie wil dat nou niet?

 

https://www.epdm-tigt.nl/