Lastmilesolutions
Image default
Aanbiedingen

Elektrisch leasen

Door te kiezen voor een elektrisch aangedreven auto voor uw onderneming, kunt u meehelpen aan een groenere toekomst. Wist u dat elektriciteit ook nog eens veel goedkoper is dan diesel of gas? Dit verschil kan oplopen tot een besparing van maar liefst 4.000 euro per jaar bij de keuze om elektrisch te gaan rijden. Ook in het onderhoud is elektrisch materiaal meestal goedkoper. Bent u nou benieuwd wat de overstap naar elektrisch leasen u zal kosten? We leggen u de stappen graag uit in deze blog. 

Waarom elektrisch leasen?

In bepaalde sectoren is elektrisch leasen al de norm. Zo is er al regelmatig aanvraag voor elektrische heftrucks, stapelaars en bedrijfswagens. Echter, wordt ook veel materieel elektrisch. Dit heeft met de gestelde klimaatdoelen te maken. Het is daarom ook een kwestie van afwachten totdat, door benzine, diesel of LPG aangedreven materieel, niet langer wordt toegelaten. Vanaf 2050 is het al niet meer toegestaan om met benzine en/of dieselauto’s de weg op te gaan. Het kan om deze reden dus ook al verstandig zijn om te oriënteren op een elektrische voertuig. 

Wat zijn de voordelen van elektrisch leasen?

Wilt u zich alvast voorbereiden op een elektrische toekomst, of bent u altijd al een persoon geweest die voorloopt op de rest en graag wilt investeren in elektrische materieel? Dan neemt dat veel voordelen met zich mee. Ten eerste is elektriciteit goedkoper dan benzine, LPG of Diesel. Ook is er de mogelijkheid om zelf opgewekte energie als brandstof te gebruiken door gebruik van zonnepanelen. Elektrisch rijden is ook veel beter voor het milieu. Tot slot is het zelfs mogelijk om korting te krijgen op de aankoop met behulp van subsidies van de overheid. 

Elektrisch leasevormen

Elektrisch leasen en deze op de balans krijgen kan met financial lease. Met deze oplossing wordt het leasebedrijf juridisch eigenaar van het voertuig en wordt uw onderneming economisch eigenaar van het voertuig. Wanneer u het einde van het leasecontract bereikt, wordt u volledig eigenaar van het elektrisch materieel. 

Als u het voertuig juist niet op de balans wilt, is operational lease een optie. Hierdoor huurt u als het ware het voertuig van de leasemaatschappij, waarbij zij zowel economisch als juridisch eigenaar van het voertuig worden. Aan het einde van de leaseperiode heeft u de optie om het voertuig over te kopen. 

Voor vragen of meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen.

https://onlease.nl/contact