Lastmilesolutions
Image default
Electronica en Computers

Tips voor een grote schoonmaak

Tips voor een grote schoonmaak

Eens in de zoveel tijd is het verstandig om je huis eens goed van boven tot onder helemaal schoon te maken. De meeste mensen doen dit wanneer de lente begint en de eerste zonnestralen weten door te breken. Dit wordt ook wel de grote ‘lenteschoonmaak’ genoemd. Kasten worden van de muur gehaald, lades worden leeggehaald en ook de bank en plinten worden eens stevig onder handen genomen. Toch is het voor veel mensen lastig om hier een weg in te vinden. Een heel huis vergt immers toch wel wat organisatie. Om je het een stuk makkelijker te maken, hebben we een aantal tips voor je, die je hierbij kunnen helpen. Doe er dus je voordeel mee.

Ruim eerst alles op

De eerste stap tijdens het schoonmaken, is het opruimen van alles wat nu nog in de weg ligt. Het heeft namelijk geen zin om met de Stofzuiger door de kamer te gaan, wanneer je eerst overal omheen moet. Door al het onnodige van de grond te halen, kun je er gemakkelijk langs en hoef je het geen twee keer te doen. Wanneer je dan toch alles in de hand hebt, is het ook verstandig direct te kijken wat je nog wel of niet wilt bewaren. Zo sla je direct twee vliegen in één klap.

Ruimte voor ruimte

Om het jezelf makkelijker te maken, is het goed om het schoonmaken per ruimte te doen. Door alles keurig op te schrijven, weet je ook zeker dat je niets vergeet. Voordat je begint is het verstandig eerst te kijken of je alles wel hebt. Ben je nog op zoek naar een goede stofzuiger, dan is het raadzaam eens te kijken op 5top. Hier  vind je namelijk allerlei verschillende lijstjes met producten, zodat je uiteindelijk een goede keuze kunt maken en je niet bang hoeft te zijn dat je iets koopt waar je achteraf spijt van krijgt.