Lastmilesolutions
Image default
Electronica en Computers

Hoe kan je thuis oefenen om een autopiloot te worden

Hoe kan je thuis oefenen om een autopiloot te worden

Met een sim racing setup thuis kun je als het ware een autopiloot worden. Iedereen heeft de wens wel eens op in de rol van een coureur van de formule 1 te kruipen. Maar ook zijn er genoeg betaalbare spullen waarmee je thuis een racebaan kunt nabootsen. Een set die al gebouwd is kost vaak duizenden euro’s en dat hebben de mensen er dan ook weer niet voor over.h Je kunt namelijk ook een racestuur kopen in de winkel, meestal zitten daar ook pedalen bij. Daarnaast kun je zelf de stijlage in elkaar zetten en zo bouw je een betaalbare sim racing setup. 

Meestal ben je dan wel voor een paar honderd euro klaar. Er zijn verschillende games voor consoles en PC die werken met zo’n racestuur en pedalen set. Als je het echt pro wil aanpakken heeft Thrustmaster ook de shifter. Hiermee kun je schakelen net alsof je echt in een auto zit.

De voordelen van simracing?

Sim racing is de manier om een echte autopiloot te worden. Het voordeel van zelf een set samenstellen en in elkaar klussen is toch wel dat je veel kosten bespaard. Dit heeft daarnaast ook stuk minder veiligheidsrisico’s als deelnemen aan de echte racesport. Hier zullen veel ouders dus blij mee zijn. Daarnaast kun je racen wanneer je wil. Je bent niet gebonden aan de openingstijden van de raceboon of een game center. Het leuke is dat vrienden het ook graag doen. Zij kunnen proberen jouw records te verslaan. Ook bieden veel games een online uitdaging. Sommige in de vorm van een enkele race, maar er zijn er ook bij waar je een hele competitie tegen kunt spelen.

Wat heb je nodig

Voor sim racing is het naast een beeldscherm, stuur en pedalen ook aan te raden om een gaming stoel aan te schaffen. Deze bieden namelijk veel meer comfort tijdens het gamen en ook als je gefrustreerd bent kun je jezelf goed bewegen in deze stoelen. Daarnaast is een gaming headset ook geen overbodige luxe. Zo zorg je ervoor dat je het geluid beter hoort en daarnaast ben je andere niet tot last. Tevens zit er op een gaming headset een microfoon waarmee je ook hoorbaar bent voor andere teamleden. Het is wel aan te raden om hier een aparte ruimte voor in huis in te richten. Je wil immers niet midden een woonkamer een race gedeelte. Dit kan op je slaapkamer, maar ook een overbodige kamer of de zolder zijn.

Hoe komt het dat dit zo populair is?

De zegen van Max verstappen afgelopen jaar heeft ervoor gezorgd dat de racesport in Nederland weer helemaal op de kaart staat. Steeds meer mensen maken een ruimte voor sim racing in huis. Dit is betaalbaar, maar ook een stuk veiliger. Daarnaast kun je dit ook goed met vrienden en familie doen tijdens de regenachtige dagen. Het zorgt voor ontelbare memorabele herinneringen. Doe goed research op het internet want er is veel inspiratie te vinden.