Lastmilesolutions
Image default
Bedrijven

De laatste woontrends lees je hier

Ben jij iemand die om de zo veel tijd de inrichting van je huis aanpast op basis van de laatste woontrends? Niet alleen omdat je woning er dan ook weerzinwekkend mooi uit ziet en je er nog mee thuis gaat voelen, maar ook om je vrienden en familieleden versteld te laten staan? Dan ben je vandaag bij de perfecte blog belandt. De trends en ontwikkelingen in de interieurbranche gaan razendsnel ieder jaar, dus het is soms lastig om alles bij te houden. Wij hebben voor jou in deze blog de laatste woontrends van 2022 opgeschreven die je kunt toepassen op ieder onderdeel in en rondom je woning.  

Woonkamer 

Wat zijn de woontrends voor 2022 voor in de woonkamer? Dat is een vraag die regelmatig voorkomt. Je woonkamer met keuken is de plek waar je het meeste doorbrengt en wordt ook wel als het hart van het huis gezien. Het is daarom niet voor niets dat de meeste mensen als eerste de trends rondom het inrichten van de woonkamer willen weten.  

  1. Scandinavische woonstijl met zachte pastel kleuren. Deze interieurstijl legt zich de focus op eenvoud, rust en de natuur. Veel onderdelen uit deze stijl zijn makkelijk te combineren met veel type meubels die veel mensen al in huis hebben staan. Bovendien ook laminaat brede planken die de ruimtes breder laten lijken. Op zoek naar een geschikte vloer? Neem dan een kijkje op: Vloervoordeel.nl. 

  1. Urban jaren negentig. Deze woonstijl kenmerkt zich door de vrolijke kleuren, opvallende decoraties en grafische aspecten. 

  1. Natuur en duurzaamheid. Gezien de klimaatverandering en het bewuster leven worden steeds vaker natuurlijker en ecologische attributen in de woonkamer geplaatst. 

Slaapkamer 

De trends die veel terug te zien zijn in de slaapkamers zijn vooral zachte tinten die de nadruk leggen op een rustige uitstraling die slaap bevorderen. Denk aan tinten als: blauw, wit, groen en grijs.  

Tuin 

Elementen die we veel terug zien komen in de tuin zijn vaak dingen die ons doen denken aan vakantie. Veel natuurlijke elementen, hangmatten en een terras die de indruk opwekt alsof je op Ibiza bent.