Lastmilesolutions
Image default
Bedrijven

Dit zijn de voordelen van een glasvezelverbinding!

Vroeger liep het internet door dezelfde kabels als die van de telefoonverbinding. Dit zorgde voor een aantal problemen: zo kon je niet bellen terwijl iemand gebruik maakte van het internet en waren de verbindingssnelheden enorm traag. Gelukkig is er in de afgelopen 40 jaar enorm veel geïnnoveerd op het gebied van internetverbindingen. De meest recente uitvinding is glasvezel, dat enorm snelle internetverbinden toestaat. Deze kabels worden in razend tempo in de grond gelegd en zijn dus voor veel mensen reeds beschikbaar. Het is dus een goed moment om een nieuw internetabonnement af te sluiten! Zie hier hoe je het best glasvezel vergelijken kunt. 

Waarom steeds sneller? 

Vroeger ging de internetverbinding via een koperen kabel. Koper geleidt goed en is dus goed geschikt voor elektronische verbindingen, maar komt met een aantal nadelen. Zo is het erg duur, en bij het versturen van data over lange afstanden gaat er vaak veel data verloren, waardoor de maximale snelheden erg laag liggen. Glasvezel wordt echter, zoals de naam al zegt, niet gemaakt van metaal maar van enorm kleine draadjes glas die licht reflecteren. Je kan data namelijk omzetten naar licht, en met deze methode gaat er bijna geen data verloren, waardoor je veel hogere snelheden kunt inzetten! 

Wat is het nut van een glasvezelverbinding

Daardoor heeft glasvezel een flink aantal voordelen ten opzichte van een traditionele internetaansluiting. Zoals gezegd is snelheid een van de belangrijkste verbeteringen: je kan met deze methode van het versturen van data vaak twintig keer zo snel internet krijgen! Ook kunnen er daardoor veel meer apparaten tegelijk met elkaar verbonden zijn terwijl ze veel internet gebruiken, waardoor je zult merken dat er geen ruzies in je huishouden meer ontstaan omdat iedereen tegelijk netflix wilt kijken. De aansluiting is, wanneer deze in jouw buurt beschikbaar is, vaak binnen een handomdraai al geregeld! 

Een abonnement afsluiten met een glasvezelverbinding

Er zijn op dit moment nog maar een aantal aanbieders waar je een glasvezelverbinding bij kunt afsluiten, en dan moet je ook nog eens in een buurt wonen waar dit beschikbaar is. In de meeste grote steden is dit echter al het geval, waardoor deze verbinding voor veel mensen beschikbaar is. Het zoeken naar een goed abonnement kan echter nog best een uitdaging zijn, aangezien de prijzen onderling behoorlijk verschillen. Om makkelijk te zien waar je het goedkoopst een glasvezelverbinding kunt krijgen kun je het best gebruik maken van een goede vergelijkingssite, zoals Internet2you

Hoe werkt een vergelijkingssite? 

Door gebruik te maken van dit soort websites hoef je niet meer alle mogelijke abonnementsvormen van elke provider af te gaan. Je vult je gegevens en je wensen voor je abonnement in, en je krijgt een lijst van mogelijke abonnementen te zien. Zo kun je gemakkelijk en snel zien welk abonnement in jouw situatie het goedkoopst en het meest geschikt is! Vaak kun je via de website gelijk het abonnement afsluiten, zodat je dit binnen een mum van tijd geregeld kunt hebben.