Lastmilesolutions
Image default
Bedrijven

Een laminaatvloer leggen doe je zo!

Ben jij pasgeleden in je nieuwe huisje getrokken en moet er nog een nieuwe vloer gelegd worden? Maar, vanwege onervarenheid kijk je er ontzettend tegenop? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Ingewikkelde zaken die je in een keer goed wil afronden kunnen soms demotiverend zijn. De kunst is het altijd als een uitdaging te zien. Om het gehele proces zo goed mogelijk te laten verlopen hebben we een paar praktische tips op een rijtje gezet die het leggen van een laminaatvloer in je woning alleen maar makkelijker maakt. Waar wacht je nog op? Lees snel verder voor meer informatie? 

Voorbereiding 

Voorbereiding is het halve werk, dit geldt ook voor het leggen van een laminaatvloer in de gewenste ruimte(s). Als eerste is het van belang na de keuze van een prachtige vloer in je woning, de juiste hoeveelheid planken in te kopen. Zorg er dus voor dat je de ruimtes goed afmeet anders is de kans groot je te veel of te weinig inkoopt wat erg vervelend kan zijn. Daarnaast is het zeker niet onbelangrijk om alle benodigde type gereedschap in huis te hebben. Denk aan een zaag, rolmaat noem maar op. Vraag ook altijd binnen de familie- vriendengroep rond of er eventueel mensen zijn die je graag een handje komen helpen met deze klus. Kies ook een geschikte dag waarop je de vloer gaat leggen. Houd er rekening mee dat het leggen van een vloer altijd meer tijd inneemt dan van tevoren verwacht is. Zeker wanneer je nog een onervaren vloerlegger bent. 

Het leggen van de eerste plank  

Bij het leggen van de eerste plank is het belangrijk dat je altijd rekening houdt bij het volgende: 

  • Hout zet uit, dus zorg er altijd voor dat er altijd een centimeter tussen de plank en de muur zit. 

  • Leg de planken in de lengte, hierdoor zal de kamer groter ogen. 

  • Voorkom kleurverschil door de planken door elkaar te leggen.  

  • Gebruik altijd een laminaatsnijder, afkort-of decoupeerzaag om de planken in te korten wanneer je bijna een tot je maximum rij bent gekomen. 

  • Ga altijd stofvrij te werk. 

Ben je van plan een visgraat laminaat te leggen? Wees er dan wel van bewust dat hier een andere legtechniek aan te pas komt. Zie je er al erg tegenop? Geen zorgen, je kunt altijd een visgraatvloer of laminaat laten leggen door een professional. Dan weet je zeker dat het op de juiste en zorgvuldige manier wordt uitgevoerd.