Lastmilesolutions
Image default
Zorg

Tips voor het hebben van HSP

Wanneer je HSP hebt, kan het voor jezelf soms ook enorm vervelend zijn. Je weet soms gewoon even niet meer wat je met jezelf en de wereld aanmoet. Gelukkig bestaan er voor dit soort gevallen enorm veel tips die jou daarbij kunnen helpen. Deze tips worden vaak ook wel de algemene vuistregels genoemd. Ben je benieuwd welke regels dit precies zijn? En ben je benieuwd naar HSP in het algemeen? Lees dan vooral verder voor meer tips en informatie die jou kunnen helpen wanneer je soms even niet weet wat je met je HSP moet doen. Wees er wel van bewust dat het zoeken naar een hsp coach de allerbeste tip is. Deze coaches weten namelijk precies hoe ze jou moeten helpen omdat ze gespecialiseerd zijn in HSP. Zoek in amsterdam bijvoorbeeld op internet life coaching amsterdam op. 

Verwerk prikkels en relax 

Het is ten eerste ontzettend belangrijk dat je alle tijd benut die je nodigt hebt om al jouw prikkels in je hoofd te verwerken. Het is namelijk belangrijk dat je dit niet opstapelt omdat je dan last kunt krijgen van overprikkeling. Wees je daar dus goed bewust van. Het is bijvoorbeeld handig om voor jezelf per dag pauzes in te lassen wanneer je weet dat je verschillende sociale situaties hebt bijvoorbeeld. Een pauze kan er namelijk voor zorgen dat je even helemaal weer tot jezelf kan komen. Daarnaast zijn lichaamsoefeningen zoals de sport yoga ook enorm handig om jezelf relax en chill te voelen. Een simpele wandeling kan ook al veel doen trouwens. 

Onderzoek jezelf is goed! 

Het klinkt misschien raar maar het is eigenlijk enorm belangrijk dat je jezelf beter leert kennen. Wanneer je namelijk jezelf beter leert kennen met HSP zul je erachter komen wat jouw stressfactoren precies zijn. Is het een onverwachts feestje dat je het meest hoogsensitief maakt of is het juist een presentatie voor de klas dat ervoor zorgt dat je prikkels meer en meer worden. Leer jezelf daarom beter kennen zodat je voor jezelf goed het onderscheid kan maken tussen de prikkels die jou enorm hoogsensitief laten voelen en de prikkels die eigenlijk niets tot nauwelijks invloed op jou hebben. Daarna kan je daar goed rekening mee houden zodat je je vervelende prikkels kan vermijden bijvoorbeeld. 

Routines en veel plannen 

Daarnaast is het in het normale leven handig om een duidelijke ochtend- en avondroutine te hebben. Het is namelijk voor jezelf handig om structuur te hebben. Hierdoor begin je de dag rustig en uitgerust zonder zorgen. Wanneer je vooruit plant kan je al van tevoren weten wat er je te wachten staat. In sommige gevallen is dit ook een enorm goede manier om te leven met HSP. Je weet namelijk wat je te wachten staat dus de kans op verrassingen wordt kleiner.  

https://coloryourlifecoaching.nl/hsp-coaching/