Lastmilesolutions
Image default
Aanbiedingen

Hoe maak je de slaapkamer zo comfortabel mogelijk

’s Morgens uit bed komen moet een fijne ervaring zijn die je voorbereidt op de komende dag. Goed uitgerust wakker worden is een goed teken van een gezonde nachtrust. Mensen zullen veel moeite doen om een zo goed mogelijke nachtrust te krijgen.

Slaapritmes zijn lang voorbestemd geweest om ’s nachts te slapen, in een overwegend donkere of verduisterde ruimte. Onze slaapschema’s zijn daar in de loop van eeuwen evolutie op gebouwd. Je voelt je moe en vol slaapschuld als je niet voldoende uren slaap krijgt. Slaap inhalen is vaak moeilijk door de tegenslagen van het moderne leven, dus is het beter om slaaptekort te voorkomen en de optimale plek te bouwen om de beste rust te krijgen. 

De beste manieren om van je slaapkamer de perfecte plaats om te slapen te maken

Studies tonen aan dat de meeste volwassenen in de werkende leeftijd elke nacht 7 tot 9 uur slaap nodig hebben. Slaapverlies voorkomen is een van de beste manieren om deze norm elke nacht te halen. Je slaapkamer geschikt maken voor je behoeften is de beste manier om dit te doen, en de volgende tips zullen je helpen je slaapkamer te optimaliseren. 

Het moet er koeler zijn

Je lichaamstemperatuur daalt als je rust. Door je kamer koel te houden kun je je op de meest comfortabele en optimale plaats bevinden om de juiste hoeveelheid slaap te krijgen. De koudere temperatuur stelt je in staat te gaan liggen en te ontspannen, en je lichaam in een gemoedstoestand te laten glijden die gericht is op comfort. En dat is de sleutel: comfort. Zoek het temperatuurbereik waar je je het beste bij voelt en probeer de kamer op die temperatuur te houden als de zon ondergaat. Gebruik elke methode die je nodig hebt, airconditioning, ventilator, en vooral de juiste raambekleding voor je slaapkamer.

Behoud de duisternis

Probeer, voor je naar bed gaat, alle elektronische lichten in je kamer uit te doen of af te dekken. Als je je zorgen maakt over het vinden van de weg naar de badkamer ’s nachts, kan een door beweging geactiveerd nachtlampje je helpen de weg te vinden zonder je slaap te verstoren.

Als je ramen licht binnenlaten, of je slaapt tot na zonsopgang, kan het de moeite waard zijn te investeren in een ideale raambekleding om je slaapkamer donker te houden. Verduisterende rolgordijnen bieden de ideale oplossing voor dit probleem. Het past perfect binnen of over een raamkozijn, en verhindert dat ’s nachts straatverlichting je kamer binnendringt. Rolgordijnen bieden een gemakkelijke oplossing voor je problemen met lichtbeheersing.

Als je iets zoekt dat meer isolatie biedt, dan zijn plisségordijnen je beste keus. Onder de ramen houden ze de koude en warme lucht het best buiten door met hun honinggraat structuur een barrière voor je raam te vormen. Lucht wordt in de zakken gevangen, waardoor de barrière ontstaat en je slaapkamer op de ideale temperatuur blijft.

Wil je iets met wat meer design, dan zijn vouwgordijnen meer ideaal voor je slaapkamerramen. Ze vouwen zich in grote plooien, waardoor een schilderachtige stijl ontstaat, in tegenstelling tot rolgordijnen en cellengordijnen. Vouwgordijnen bieden al het comfort dat je nodig hebt, en geven je kamer ook een aparte uitstraling. 

Verminderd licht

Als het donker is, is het menselijk lichaam geprogrammeerd om te slapen. Mensen die moeite hebben met slapen moeten dus de hoeveelheid licht in hun omgeving verminderen.

De kamer kan zo donker mogelijk gehouden worden met de ideale verduisterende raambekleding. Het is ook aan te bevelen om elk ander soort licht in de slaapkamer te beperken als het tijd is om te slapen.

Mocht je nog andere elektronica in de slaapkamer hebben, zoals een televisie of computer, zoek dan naar manieren om de LED lampjes die ze kunnen hebben te verbergen, zelfs als ze uitgeschakeld zijn. Volledige of bijna volledige duisternis is de beste omgeving om in te slapen.

https://www.raamdecoratie.com