Lastmilesolutions
Image default
Bedrijven

Hoe wordt aanrijdbeveiliging gebruikt?

Aanrijbeveiliging buiten is een ontzettend effectieve en efficiënte manier om je bedrijventerrein, bedrijfspand, magazijn, parkeergarage en de goederen die op deze locaties aanwezig zijn, te beveiligen tegen een eventuele aanrijding. Een dergelijke aanrijding kan namelijk op allerlei manieren gebeuren. Een ongeluk schuilt immers in een klein hoekje. Er is altijd kans op onoplettendheid, waardoor iemand bijvoorbeeld de macht over het stuur kan verliezen. In dit soort gevallen kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen, en aanrijdbeveiliging aanschaffen. De meeste mensen denken bij aanrijdbeveiliging als eerste meteen aan vangrails. Maar aanrijdbeveiliging omvat veel meer soorten beveiliging dan alleen vangrails.

Wat voor soorten aanrijdbeveiliging zijn er?

Zoals gezegd zijn vangrails de meest bekende soort aanrijdbeveiliging. Je ziet ze overal om je heen als je onderweg bent met de auto. Op de snelweg zal je ze het meeste tegenkomen, onder andere omdat daar met hoge snelheden gereden wordt. Daarom zijn vangrails daar de beste en meest veilige optie om daar grote ongelukken in de berm te voorkomen. Een ander voorbeeld van aanrijdbeveiliging is kolombescherming. Kolombescherming werken eigenlijk precies zoals het principe van een airbag. Als je ertegen aanrijdt, dan wordt de kracht van de aanrijding geadsorbeerd in de kolom. Op deze manier kun je grote ongelukken voorkomen en zal je minder snel last hebben van ernstige schade.

Rampalen

Naast bovenstaande voorbeelden, bestaan er ook rampalen. Rampalen functioneren voornamelijk als bescherming van muren, doorgangen of machines die in de buitenlucht staan. Een rampaal is een cilindervormig stuk staal dat (al dan niet op automatische wijze) uit de grond steekt zodat bepaalde doorgangen niet toegankelijk zijn voor autovoertuigen. Je ziet ze vaak bij fietspaden staan, zodat auto’s deze niet kunnen betreden. Zoals je ziet zijn er ontzettend veel uiteenlopende manieren om jezelf en je spullen of je bedrijf te beschermen tegen een aanrijding. Je zal nooit helemaal kunnen voorkomen dat er wat gebeurt. Ongelukken gebeuren nou eenmaal. Maar als het dan fout gaat, dan weet je zeker dat de schade met aanrijdbeveiliging mee zal vallen!