Lastmilesolutions
Image default
Vervoer en transport

Op vakantie met een grote groep

Het is elk jaar weer de vraag, waar gaan we heen op zomervakantie? Afhankelijk met wie je gaat, zal je met verschillende dingen rekening houden. We gaan echter hier uit van het reizen met een grote groep. Maar waar en hoe kan je nou een goede vakantieplek met verblijf vinden? Dit kan een vakantiehuis, appartement, waterwoning, villa, lodge of landhuis zijn. Je kan in Nederland op vakantie gaan, of in het buitenland een mooie plek vinden. Boek in het laatste geval op tijd een Schiphol taxi en een goedkope vlucht om goed voorbereid te zijn. Lees verder voor meer tips!

Restaurants en vervoer

Als je op vakantie gaat met je gezin, je vrienden of familie, of zelfs met onbekende mensen, zul je met verschillende dingen rekening moeten houden. We gaan echter hier uit van het reizen met een grote groep. Bij het boeken van restaurants zal je moeten weten of mensen voedselallergieën hebben. Neem bij grote groepen gezamenlijke restaurant keuzes en splits de rekening, zo blijft iedereen in de groep tevreden. Voor eten met een grote groep kan je ook beter vooraf reserveren, restaurants hebben niet altijd direct plaats voor veel mensen. Verder moet je voor het vervoer met een grote groep ook rekening houden met elkaar. Durven mensen wel met het vliegtuig te reizen, worden mensen snel wagenziek of zeeziek op een boot? 

Accommodatie en activiteiten

Ook kan je kijken naar de accomodatie. Kies een accomodatie die bij jouw groep past. Moet iedereen een eigen slaapkamer hebben of zijn er ook stelletjes? Kiezen jullie voor een hotel of juist meer privé, zoals een vakantiehuis? Voor activiteiten wil je natuurlijk ook het een en ander weten van elkaar. Als mensen hoogtevrees hebben, zal je bijvoorbeeld beter niet hoog in de Eiffeltoren willen gaan bijvoorbeeld. En als een aantal mensen niet te lang wilt lopen of moe wil worden, plan dan geen lange wandeltochten en ga al helemaal geen bergen beklimmen. Je kan er echter wel voor kiezen de groep te splitsen voor leuke activiteiten. De ene groep kan dan rustig aan het water zwemmen en ontspannen, terwijl de andere groep op een heuvel kan hiken en wat avontuurlijkere dingen kan doen. Spreek voor de reis begint met elkaar af wat iedereen wil doen, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Denk er ook aan om tijdens je vakantie ook wat alleen tijd te pakken, als leidster is het veel werk om een grote groep te leiden.

Leuke vakantieplekken en andere tips

Als laatste kijken we naar wat eigenlijk leuke vakantieplekken zijn voor grote groepen. Kies in ieder geval plekken waar ze groepsaccommodaties bieden. Je kan dichtbij huis in Nederland, België of Duitsland op vakantie gaan. Of zoek je heil verder weg, in Oostenrijk (bergen beklimmen), Spanje (genieten van de stranden), Tsjechië (genieten van de cultuur) of Italië (ook genieten van de cultuur). Om het meeste uit je vakantie te halen kan je van tevoren de taal een beetje leren, en al wat leuke hotspots aankruisen op een kaart. Met een grote groep is het vooral belangrijk om te plannen in plaats van spontaan iets te gaan doen. Zoals eerder gezegd, kies activiteiten die iedereen leuk vindt. En vergeet vooral niet met elkaar te genieten, en maak daarbij wat leuke foto’s als aandenken.