Promoot jezelf als dj en krijg meer bekendheid op Soundcloud

Is het altijd je droom geweest om dj te worden, maar weet je niet goed hoe je dit voor elkaar krijgt? Het helpt natuurlijk door enorm veel te oefenen. Een goede dj word je namelijk niet zomaar. Krijg je het een beetje onder de knie, vraag dan vooral ook tips van mensen die er verstand van hebben. En upload je eigen tracks op SoundCloud. Op die manier kun je je muziek delen met de rest van de wereld en is het mogelijk om daarmee bekend te worden. Hoe je je als (beginnend) dj nu het best op de markt kunt plaatsen, vertellen we je graag.

 

Hoe vergroot je je naamsbekendheid?

Het wordt steeds belangrijker om als artiest online zichtbaar te zijn. Bevind je je niet online, dan tel je haast niet meer mee. Ten minste niet wanneer je nog niet bekend bent. Het voordeel hiervan is dat muziek makkelijker dan ooit gedeeld kan worden. Zo ook via SoundCloud. Het is daarom heel verstandig om hier je tracks te uploaden, zodat anderen ze ook kunnen beluisteren. Vinden mensen je muziek leuk, dan kunnen ze je een like geven, je profiel volgen of een reactie achterlaten met feedback. Probeer zo actief mogelijk te zijn en ook andere profielen te bezoeken. Ga je met die mensen in gesprek via hun profiel, dan is de kans groot dat zij ook een kijkje nemen op die van jou.

 

Hoe kan SoundCloud je helpen om als dj door te breken?

Hoewel je niet de enige dj bent die zijn of haar muziek via SoundCloud deelt, kan het je zeker helpen om meer bekendheid te krijgen. Nadat je je muziek hebt geüpload kun je deze namelijk gemakkelijk delen via websites, e-mail, social media enzovoort. Ook kunnen bezoekers en agencies jouw muziek op deze manier gemakkelijk online terugvinden. Het is zelfs mogelijk om bepaalde kanalen op SoundCloud te betalen, zodat zij jouw muziek delen onder hun volgers. Wanneer zo’n kanaal duizenden volgers heeft, kan dat veel opleveren. Houd er wel rekening mee dat mensen online veel plagiaat plegen en dat het belangrijk is om je eigen opnames en muziek hiertegen te beschermen.

 

Wat kun je nog meer ondernemen?

Hoewel het misschien niet het eerste is waar je aan denkt, is het mogelijk om jezelf een kleine voorsprong te geven door plays kopen voor SoundCloud. Dat betekent dat je geld investeert in de populariteit van je tracks, want het lijkt dan alsof ze al heel vaak geluisterd zijn door mensen. Daardoor wordt je track gemakkelijker gevonden. Het is dus een duwtje in de rug, waardoor je bekendheid gemakkelijker groter wordt. De kans dat je daardoor doorbreekt en opdrachten krijgt als dj wordt zo aanzienlijk groter.

 

Back to Top