Lastmilesolutions
Image default
Management

Software voor personeelsplanning installeren? Let hierop

Wil je software voor personeelsplanning installeren? Geen enkel bedrijf en geen enkele organisatie kan zonder een goede personeelsplanning. Speciale software kan je helpen om een meer efficiënte planning te maken. Dit zorgt ervoor dat je medewerkers met meer plezier aan het werk gaan, productiever zijn en je organisatie meer werk uit handen genomen wordt. Wanneer je op zoek gaat naar goede personeelsplanning software zijn er enkele zaken waar je op moet letten. Wij hebben dan ook enkele tips voor je verzameld, zodat je precies weet waar je op moet letten als je op zoek gaat naar de ideale software voor je personeelsplanning. Lees snel verder voor meer informatie en kies je personeelsplanning software uit.

Bekijk of het pakket toekomstbestendig is

Wanneer je software voor je personeelsplanning gaat aanschaffen, is het belangrijk dat je ook nadenkt over of het softwarepakket wel toekomstbestendig is. De software moet nog volop in ontwikkeling zijn, zodat je er ook de komende jaren van profiteert. Ook weet je dan zeker dat je niet verplicht bent om naar een ander pakket over te stappen, wat weer extra kosten met zich meebrengt. Het kan namelijk voorkomen dat je nieuwe internetbrowser niet meer je planningssysteem ondersteunt en dat wil je dus zien te voorkomen. Ga daarom altijd goed na of de software toekomstbestendig is en bekijk eens online hoe anderen de software ervaren.

Bekijk of de instellingen via de software te beheren zijn

Bekijk ook goed of de instellingen vanuit de software beheerd kunnen worden. Misschien lijkt dit niet belangrijk, maar het is vaak zo dat er met het gebruik van personeelsplanning software bepaalde dingen worden ingesteld en deze vervolgens weer veranderd moeten worden. En dat kan zorgen voor extra kosten. Door zelf de instellingen te beheren, voorkom je deze kosten. Wel is het aan te raden altijd te vragen wat de eventuele kosten voor aanpassingen aan de software zijn.

Bekijk of de toegangsrechten in te stellen zijn

Check ook of je de toegangsrechten kunt instellen. Als bedrijfseigenaar wil je niet dat ieder teamlid dezelfde rechten heeft. De informatie die bestemd is voor een manager is niet iets wat een stagiaire moet kunnen inzien. Het is daarom prettig als je specifieke rechten en informatievoorzieningen kunt beheren vanuit de software. Je kunt zo zelf bepalen wat je personeel wel en niet mag zien en tot hoeverre ze toegang hebben tot specifieke informatie.

Bekijk wat de kosten van software personeelsplanning zijn

Je wilt natuurlijk ook dat de kosten voor de software niet te hoog zijn, maar wel kwaliteit ontvangen. Je kunt ervoor kiezen de software in een keer af te nemen of als abonnement aan te schaffen. Zo betaal je niet meteen een groot bedrag, maar betaal je maandelijks een deel van de prijs. Veel bedrijven hechten belang aan de prijs tijdens hun zoektocht naar de juiste software. Let in elk geval altijd op de prijs-kwaliteitverhouding van de software. Het is zeker aan te raden om voor software te kiezen die je meer kan bieden dan je nodig hebt. Dit omdat je in de toekomst misschien meer functies nodig kunt hebben. Zo hoef je niet over te stappen op een ander softwarepakket, omdat je huidige software niet meer voldoet aan je eisen. Dat kost uiteindelijk meer. Het is dan ook beter om meer te betalen voor software die toekomstbestendig is dan dat je minder betaalt voor software die minder lang meegaat.

Bekijk of je locaties kunt beheren

Wanneer je een bedrijf met meerdere locaties of vestigingen hebt, is het fijn als je alle locaties vanuit een centraal pakket kunt beheren. Een goed software pakket draait op al je locaties en zorgt ervoor dat medewerkers, waar ze ook zijn, eenvoudig informatie met elkaar kunnen uitwisselen.

Kies voor de software van primion

Met het personeelsplanning programma van primion heb je de ideale software voor jouw bedrijf of organisatie. Met primePlan kun je snel een goede bedrijfsplanning opzetten. Binnen het systeem plan je eenvoudig het werkrooster van alle personeelsleden in. Echter is onze software niet alleen geschikt voor het inplannen van personeel. Je kunt ook invullen welke taken er door wie moeten worden uitgevoerd. Wij leveren een slimme app en software die je personeelsplanning en to-do-list met elkaar kan verbinden. Zo realiseer je snel een strategische bedrijfsplanning. Onze software is dan ook uniek en biedt net even wat extra in vergelijking met andere software. Wij kunnen je geheel ontzorgen en je veel werk uit handen nemen, waardoor jij weer meer tijd over hebt voor je core-business. Ook heb je zo geen zorgen meer omtrent je personeelsplanning en kan je bedrijf zo nog meer groeien. Op de software van primion kun je dus bouwen. Neem meteen contact op voor meer informatie over onze handige software of vraag een demo van ons personeelsplanning programma aan.

https://www.primion.nl/