Lastmilesolutions
Image default
Mode en Kleding

Waarom zou je een regenjas kopen?

Waarom zou je een regenjas kopen?

Regenjassen zijn een soort zeer functionele kleding die je kunt dragen tijdens natte en vochtige seizoenen. Met de normen van vandaag kunnen regenjassen ook stijlvol zijn. Maar waarom is het precies belangrijk om een ​​regenjas te kopen? Nou, er zijn veel antwoorden op die vraag die de aanschaf van een regenjas zeker kunnen rechtvaardigen. Winter- en regenbescherming zijn twee zeer belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden bij het kopen van bijvoorbeeld een lange regenjas dames waterdicht. Een andere belangrijke factor is de veiligheid die het je biedt tijdens bepaalde seizoenen. Er zijn verschillende ontwerpen van regenjassen die het gebruik in bepaalde situaties bevorderen, zoals hevige regen, sneeuwval of mistige omgevingen. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende soorten regenjassen die door hun specifieke ontwerpen met verschillende stoffen een diverse functionaliteit bieden.

Bescherming tegen de regen

Bescherming tegen de regen is het eerste en belangrijkste doel van regenjassen. Het is de baanbrekende reden waarom regenjassen en de regenbroek zijn ontworpen. In feite was de eerste regenjas die werd uitgevonden in 1824. Deze bestond uit een zeildoek en rubber. De eerste moderne regenjas die werd gemaakt, was over het algemeen een waterdicht kledingstuk vanwege de materialen die men gebruikte om het te maken. Maar tegenwoordig heb je de keuze uit een waterbestendige of waterdichte regenjas. Dat komt omdat er zoveel nieuwe stoffen worden gebruikt om regenjassen van te maken. Nylon, polyester en gore-tex zijn enkele voorbeelden van de nieuwere materialen die in waterafstotende regenjassen worden gebruikt. Deze materialen zijn tot op zekere hoogte uitstekend bestand tegen regen. Maar in tegenstelling tot waterdichte materialen zoals PVC, vinyl en dekzeilen, zijn deze nieuwere materialen beter ademend en comfortabeler om te dragen.

Winterbescherming

Naast regen kunnen regenjassen je ook beschermen tegen de kou en de winter. Winterregenjassen zijn erg handig tijdens sneeuwval, omdat je er soms nat van kunt worden. De stoffen die in winterregenjassen worden gebruikt, lijken erg op gewone regenjassen. Het heeft dezelfde waterbestendige of waterdichte stoffen, maar het bevat ook stoffen die warmte kunnen isoleren en je dus warm kunnen houden. Onder de waterafstotende materialen van de winterregenjas zit namelijk ook nog een laag isolerende stoffen zoals vullingen. Dit is de reden waarom winterregenjassen ook als winterjassen of outdoorjassen kunnen worden beschouwd. Hoewel dit type regenjas meerdere stoffen bevat om je te beschermen tegen water en kou, is hij verrassend licht.

Veiligheid

Regenjassen zijn ook een manier om je veiligheidsniveau te verbeteren. Bepaalde regenjassen die zijn ontworpen om als werkkleding te dienen, hebben verschillende ontwerpen, zoals reflecterende lichten en felle kleuren. Hierdoor kun je zichtbaar zijn voor andere mensen tijdens barre weersomstandigheden zoals stormen. Dit is eigenlijk een van de redenen waarom vissers die op zee vissen vaak fel gele regenjassen dragen terwijl ze boven op het scheepsdek zijn. Natuurlijk zullen regenjassen die meer geschikt zijn voor casual gebruik deze functionaliteiten meestal niet bevatten, omdat de kleuren meer op stijl dan op veiligheid leunen.