Lastmilesolutions
Image default
Dienstverlening

Wat je moet doen bij een stroomstoring

Stroomstoringen zijn altijd vervelend om te hebben, je kunt dan namelijk totaal geen gebruik maken van alle elektra. Tijdens een stroomstoring is het ook onmogelijk om te werken, het kan voor veel bedrijven dus ook veel geld kosten wanneer er een stroomstoring is. Je wilt natuurlijk zo snel van een stroomstoring af wanneer je er een hebt, je moet daarvoor eerst gaan kijken of de stroomstoring bij jou thuis is of in het buurtnet, hieronder kun je lezen hoe je dat doet. 

Kijk naar de lantaarnpalen

Door te kijken of de lantaarnpalen het doen kun je antwoord krijgen op de vraag of de stroomstoring in het buurtnet zit of bij jou thuis is. Natuurlijk kun je dit alleen ‘s avonds zien. Wanneer de lantaarnpalen het namelijk gewoon doen heb je last van een stroomstoring bij jou thuis. Wanneer je overdag last hebt van een stroomstoring kun je het beste bij de buren gaan kijken of zij stroom hebben, wanneer de buren namelijk gewoon stroom hebben kun je er vanuit gaan dat je last hebt van een stroomstoring bij jou thuis. Je kunt dan het beste de hulp van een elektricien inschakelen, een elektricien ziet namelijk al snel wat er fout zit en kan dit dan ook snel oplossen. 

De buren hebben ook geen stroom

Wanneer de buren ook geen stroom hebben of als de lantaarnpalen niet aangaan zit er een storing in het buurtnet, je moet dan gaan bellen naar het Nationaal storingsnummer. Wanneer je naar dit nummer belt wordt er iemand van het netbeheer je kant op gestuurd, hij of zij gaat dan kijken naar de oorzaak van de storing en probeert deze dan ook op te lossen. Vaak is een oorzaak dat er een fout wordt gemaakt tijdens graafwerkzaamheden, als dit het geval is zit je waarschijnlijk voor een langere tijd zonder stroom.