Lastmilesolutions
Image default
Financieel

Zo bespaar jij op je vaste lasten

Thuis in de woonkamer en in de slaapkamer verspillen we een stuk meer energie dan dat we denken. De energierekening behoort tot de vaste lasten en is dus ook 1 van de dingen die de vaste lasten een stuk hoger maakt. Veel mensen willen besparen op hun vaste lasten. Men wil minder geld aan de kosten kwijt zijn en op deze manier dus meer geld overhouden voor andere dingen. Besparen op de vaste lasten is niet zo lastig als dat het in eerste instantie lijkt. Er zijn immers een aantal simpele kleine dingen die men kan doen om een stuk minder onnodige energie te verbruiken, waardoor de energierekening en dus ook de vaste lasten een stuk lager worden.            

Voorkom onnodig energieverbruik

Het voorkomen van onnodig energiegebruik is iets belangrijks bij het lager maken van de energierekening. Iedereen betaalt geld aan energie, maar niet alle energie die verbruikt wordt is nodig. Denk bijvoorbeeld aan de lampen die aan worden gelaten door de hele woning. Als je een uurtje per dag onnodig het licht aan laat staan, bijvoorbeeld in een ruimte waar je je niet bevindt, kost dit je al aardig wat onnodige energie op maandbasis. Probeer dit te voorkomen en schakel de lichten die je niet gebruikt uit. Indien mogelijk, vervang je normale lichten ook door led lampen. Zorg verder dat je geen computers aan hebt staan die niet worden gebruikt. Ook de sluimerstand verbruikt meer energie dan het uitschakelen. Verder weten niet veel mensen dat het in het stopcontact laten van een oplader, al laadt deze op dat moment niks op, kan zorgen voor energieverbruik. Erg veel mensen laten hun oplader in het stopcontact zitten voor de volgende oplaadsessie, maar dit is dus niet slim. De laatste tip is het zorgen voor een goede isolatie. Hoe beter de woning geïsoleerd is, hoe minder energie er verbruikt zal moeten worden.

Betaal niet meer dan nodig

Voor de energie die je verbruikt is het natuurlijk ook belangrijk dat je niet meer betaalt dan nodig. Zorg daarom dat je een energiecontract hebt met lage energietarieven. Als je deze niet hebt, vergelijk dan zo snel mogelijk diverse energiecontracten met elkaar en kijk welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Overstappen energieleverancier is zeer eenvoudig en binnen enkele minuten is de overstap geregeld, waarmee direct een hoop geld bespaart kan worden. Met deze tips bespaar jij elke maand op de vaste lasten.