Lastmilesolutions
Image default
Beauty en verzorging

Zo werkt een botox behandeling

Wil jij ook graag minder rimpels en een jeugdige uitstraling? Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord van botox en misschien vraag je je af hoe een botox behandeling precies werkt en wat je kunt verwachten. In dit artikel leggen we uit hoe een botox behandeling via Kliniek Beleving verloopt en wat de mogelijke voordelen zijn. Lees verder om meer te weten te komen!

Wat is botox eigenlijk?

Voor de mensen die nog niet precies weten wat een botox behandeling inhoudt: Botox is de merknaam voor een toxine genaamd botuline toxine, dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Klinkt eng, hè? Maar maak je geen zorgen, de botuline toxine wordt in zeer kleine hoeveelheden gebruikt in cosmetische behandelingen en is volkomen veilig.

Botox behandeling stap voor stap

Een botox behandeling begint met een consultatie bij een ervaren arts die gespecialiseerd is in botox behandelingen. Tijdens dit consult bespreekt de arts je rimpels en de gewenste behandeling, terwijl ze ook je medische geschiedenis doornemen om te beoordelen of botox geschikt is voor jou. Zodra je hebt besloten om de behandeling te ondergaan, zal de arts je gezicht grondig reinigen en mogelijk foto’s maken om de voortgang te kunnen volgen. Vervolgens plaatst de arts botox injecties direct in de spieren rond de rimpels, wat mogelijk een licht prikkelend gevoel kan veroorzaken, maar meestal slechts milde ongemakken veroorzaakt. Na de behandeling kun je gewoon weer je dagelijkse activiteiten oppakken, maar je krijgt mogelijk enkele instructies, zoals het vermijden van intensieve lichaamsbeweging gedurende de eerste 24 uur en het niet wrijven of masseren van het geïnjecteerde gebied.

Hoe werkt botox?

Botox werkt door de communicatie tussen de zenuwen en de spieren te blokkeren. Het botuline toxine voorkomt dat zenuwsignalen de spieren bereiken, waardoor de spieren tijdelijk ontspannen. Dit ontspannende effect strijkt de rimpels en fijne lijntjes glad, waardoor je een jongere uitstraling krijgt.

Resultaten en duurzaamheid

De resultaten van een botox behandeling zijn niet onmiddellijk zichtbaar. Het duurt meestal een paar dagen tot een week voordat je het volledige effect zult zien. Naarmate de spieren zich ontspannen, zullen je rimpels geleidelijk vervagen. De duurzaamheid van een botox behandeling varieert van persoon tot persoon, maar over het algemeen houdt het effect gemiddeld drie tot vier maanden aan. Na verloop van tijd zal de spieractiviteit geleidelijk herstellen en kunnen de rimpels terugkomen. Als je wilt blijven profiteren van de voordelen van botox, zul je regelmatige herhaal behandelingen moeten ondergaan.