Lastmilesolutions
Image default
Beauty en verzorging

Ingrediënt Spotlight: hoe cafeïne roodheid en wallen kan verminderen en poriën kleiner kan laten lij

Maar de waarheid is dat ik dat allesbehalve ben. Ik ben, net als de meeste mensen op de wereld, een echte koffieleut en een zoetekauw, die nul uur slaap krijgt omdat er zo veel dingen op Netflix staan die onmiddellijk bekeken moeten worden. Mijn huid is niet onberispelijk – ze heeft roodheid en gevoeligheidsproblemen – en mijn haar kan van zijdezacht naar pluizig gaan door er alleen maar raar naar te kijken. Maar om de een of andere reden, toen het tijd werd om een vertrouwd huidverzorgingsmerk te vinden om mijn leven mee te delen, koos ik voor Mario Badescu – een volledig natuurlijke lijn die een groot voorstander is van cafeïne.

Dit is niet het soort persoon dat ik eigenlijk ben, zoals de espresso halverwege de middag die ik momenteel drink kan bevestigen, en als we hier eerlijk zijn, is het waarschijnlijk ook niet het soort persoon dat jij bent. Uit onderzoek blijkt immers dat meer dan 90% van de Amerikanen dagelijks een of andere vorm van cafeïne consumeert, waarbij de helft van ons 300 milligram (de waarde van 2-4 koppen koffie) of meer binnenkrijgt. Vrijwel iedereen heeft ervaring met de “cafeïne kriebels.” Maar cafeïne is niet alleen een stimulerend middel – het blijkt ook een behoorlijk effectief huidverzorgingsingrediënt te zijn.

Hoewel de effecten in je lichaam bekend en zeer controversieel zijn, heeft cafeïne veel voordelen wanneer het plaatselijk wordt aangebracht. Cafeïne is een antioxidant, die vrije radicalen bestrijdt die huidschade en de tekenen van veroudering kunnen veroorzaken. Het is ook een vasoconstrictor, wat betekent dat het roodheid en wallen vermindert en je poriën kleiner doet lijken. Cafeïne helpt ook bij de haargroei (hoewel je waarschijnlijk zult moeten wachten tot je je korean skincare gezichtsmasker hebt afgewassen om een OTC haarproduct te gebruiken).

Cafeïne, een stimulerend middel voor het centrale zenuwstelsel, is de meest geconsumeerde psychoactieve stof ter wereld. Wanneer je het drinkt, maakt cafeïne je alert door het blokkeren van adenosine, een neurotransmitter die geassocieerd wordt met slaap. Plaatselijk op de huid aangebracht heeft cafeïne verschillende voordelen voor de gezondheid van de huid, waaronder vasoconstrictie (waardoor de bloedtoevoer naar het gezicht tijdelijk wordt gestimuleerd), diuretische effecten (waardoor wallen minder zichtbaar worden) en het bestrijden van vrije radicalen (waardoor je wordt beschermd tegen schadelijke UV-stralen en milieuverontreinigende stoffen).