Lastmilesolutions
Image default
Bedrijven

Hoe kun je de productiviteit binnen je bedrijf verhogen?

Je bedrijf is natuurlijk je kindje. Misschien ben je begonnen als eenmanszaak, maar nu heb je er dan toch voor gekozen om werknemers in dienst te nemen in je bedrijf. Al deze medewerkers moeten zorgen voor mooie nieuwe resultaten en toekomstige groei van je bedrijf. Jij werkt samen met hen aan de doelen van jouw bedrijf! Des te meer reden dus om goed voor je werknemers te zorgen. Dit heeft te maken met de productiviteit binnen je bedrijf. Zit deze goed of kan deze wel een boost gebruiken? Hoe dan ook, de productiviteit verhogen binnen je bedrijf is nooit verkeerd. Met onderstaande tips weet jij waar je moet beginnen. Aan de slag!

Gericht op de werknemers

Als ondernemer kan het zo zijn dat je afstand creëert tussen jezelf en je werknemers. Jij bent immers de baas van je eigen bedrijf. En jij als ondernemer bent het meest bezig met het besturen van je organisatie. Het is daarom belangrijker om naar je mensen op het werk te luisteren. Creëer hierbij een sfeer waarbij je medewerkers met een gerust hart naar je toe kunnen stappen. Ontdek bijvoorbeeld wat je medewerkers nodig hebben om beter te presteren. Ze nemen je bedrijf zeer serieus, dus neem hun problemen en behoeften ook zeer serieus! Als je medewerkers zich gehoord en gewaardeerd voelen, zal dit alleen maar ten goede komen van de productiviteit.

Het is belangrijk dat iedereen binnen je bedrijf zich thuis voelt en goed kan samenwerken. Zorg er tijdens het sollicitatieproces voor dat een nieuwe medewerker goed bij je team past. Luister hierbij goed naar je instinct! Samenwerking is belangrijker dan individueel toptalent. Talrijke onderzoeken hebben bovendien aangetoond dat een diverse werkplek belangrijk is voor productiviteit en creativiteit! Medewerkers met verschillende achtergronden zorgen voor culturele en etnische diversiteit op de werkvloer. En diversiteit stimuleert productiviteit!

Gericht op resultaten

Je kunt daarnaast ook de productiviteit in je bedrijf verhogen door autonoom onderhoud. Met autonoom onderhoudcreëer je een veilige en hygiënische werkomgeving, verhoogde productiviteit, minder storingen, betere kwaliteit en meer werkplezier. Autonoom onderhoud is onderdeel van continue verbetering, een methodiek voor continue verbetering van de veiligheid, productiviteit, kwaliteit en duur van productieprocessen. Geautomatiseerd onderhoud kan hier een grote bijdrage aan leveren.

 

https://ezfactory.nl/autonoom-onderhoud/