Lastmilesolutions
Image default
Bedrijven

5 Interessante weetjes over bubble folie

We weten allemaal waar bubble folie voor dient. Je verpakt er je verhuisspullen mee of wikkelt het om je product voordat je het op de post doet. Bubbel folie biedt bescherming aan het verpakte product door de belletjes lucht in de folie die als kussentjes dienen. Maar er zijn ook dingen over bubbel folie die je niet wist!

 

1 Bubbel folie werk stress verminderend

Verschillende wetenschappers geloven dat het prikken van de bubbels in de folie stress verminderend werkt. Dit gaat terug naar de oertijd waar onze voorouders het fijn vonden om insecten te pletten. Ook ontdekte een Amerikaanse psycholoog dat je scherper en rustiger werd van het prikken in de folie.

 

2 Bubbel behang

Bubble folie werd in 1957 oorspronkelijk bedacht voor behang door Alan Fielding en Marc Chavannes. Echter sloeg dit idee niet aan. Dit was voor hun geen reden om te stoppen. Vervolgens dachten ze dat ze de folie konden gebruiken als isolatiemateriaal alleen wederom zonder enig succes.

 

3 IBM als grondlegger

In 1959 werd bubble folie voor het eerst gebruikt als verpakkingsmateriaal door het grote IBM. Producten werden voor de uitvinding van bubbel folie verpakt met de gekste materialen. Wat dacht je van zaag, kranten of zelfs paardenhaar. De rest van de wereld kwam langzaam met dezelfde oplossing en bubble folie werd eindelijk een succes.

4 Bubble folie dag

Geloof het of niet maar bubble folie heeft zijn eigen dag op de laatste maandag van januari. Op deze dag is het Bubble Wrap Appreciation Day. Ook wel bubblefoliedag genoemd. Zoals je zelf al misschien ondervonden hebt is het plastic vaak leuker dan het pakketje zelf. Op deze dag verpakken mensen alles wat je maar kan bedenken met bubble folie van auto’s tot huizen tot bomen.

5 Bubble folie apps

Geen bubbelfolie? Geen probleem! Er zijn zelfs apps en computerspelletjes die het knappen van de nopjes simuleren. Zo bestaat er een app genaamd “Bubble Wrap” die als enige functie heeft om noppenfolie kapot te maken.

https://luchtkussengigant.nl/bubbeltjesplastic/