Lastmilesolutions
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe ver kan je met een luchtbuks schieten?

Het schieten met een luchtbuks is een leuke bezigheid, en is iets wat steeds meer mensen de afgelopen jaren oppakken en zelfs zien als hobby. De stijging van de populariteit heeft er ook voor gezorgd dat het aanbod in luchtbuksen de afgelopen jaren sterk is gestegen. Veel wapenhandels verkopen naast normale wapens nu ook luchtbuksen. De reden dat luchtbuksen zo populair zijn geworden is omdat iedereen vanaf achttien jaar gebruik mag maken van dit wapen. Daarnaast is het wapen een stuk minder gevaarlijk dan vuurwapens, en kan je toch als je fan bent van schieten tegen bepaalde doelen schieten. Ben jij iemand die fan is van het schieten met een luchtbuks? En ben je nu benieuwd hoe ver een luchtbuks kan schieten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Verder in deze blog lees je alles over de afstand wat je kan schieten met de verschillende soorten luchtbuksen.

Joule

Voordat je een luchtbuks gaat kopen is het goed om na te gaan hoe ver je van plan bent om te gaan schieten. Het is namelijk zo dat er veel verschil zit tussen de soorten luchtbuksen. Dit betekent dat je voor kortere afstanden vooral lichte luchtbuksen nodig hebt. Deze luchtbuksen gaan tot 16 joule en zijn ideaal voor het schieten in een kleine achtertuin. Als je grotere afstanden wilt schieten, zoals 50 meter of meer, dan zal je ook een krachterigere buks moeten aanschaffen. Deze buksen zijn vaak vanaf 50 joule te krijgen.

Prijs

Wil je op lange afstanden schieten, dan zal je dit gaan voelen in de portemonnee. Het is namelijk zo dat je veel geld kwijt gaat zijn aan een luchtbuks die je wilt gebruiken voor meer dan 100 meter afstand. Een normale veerbuks is daarvoor niet te gebruiken, en dus zal je al naar ander soorten luchtbuksen moeten kijken. Voor korte afstanden kan je naast een luchtbuks ook een lucht druk pistool of een PCP pistool aanschaffen. Deze pistolen zijn erg leuk en handig in gebruik, en je kan zo mooi doelen raken op een wat kortere afstand. Voor een beginner is het zeker een aanrader om niet meteen voor het zware geschut te gaan, en eerst een goedkopere variant kiezen om op wat kortere afstanden te schieten.  

Veerbuks vs perslucht buks

Zoals net besproken zijn veerbuksen meer voor kortere afstanden en zijn deze buksen over het algemeen een stuk goedkoper. Een perslucht buks ook wel een PCP luchtbuks maakt gebruik van samengeperste lucht en is zeer krachtig. Een veerbuks maakt gebruik van een het knikken van de loop die de veer aanspant. Deze zorgt ervoor dat je kan schieten, maar in tegenstelling tot een perslucht buks is deze een stuk minder krachtig. Voor een wat gevorderd schieter is een PCP buks een aanrader, voor een beginner de veerbuks.