Lastmilesolutions
Image default
Vakantie

Waarom wij Nijmegen overnachten aanraden

Als je op zoek bent naar een leuke stad om te overnachten tijdens een weekendje weg, kan Nijmegen niet in dit rijtje ontbreken. Vaak denken mensen bij Nijmegen alleen aan het bruisende centrum. Echter kent Nijmegen hele mooie natuurgebieden om te wandelen of te fietsen. Genoeg reden voor in groep overnachten nijmegen centrum dus!

Ooijpolder

Het eerste natuurgebied dat in het Rijk van Nijmegen ligt is de Ooijpolder. Te bereiken vanuit het stadscentrum vind je hier de uiterwaarden van de Waal. Ideaal voor wanneer je in Nijmegen overnachten. Dit betekent dat je hier tijdens het wandelen nog eens wilde paarden, ganzen of bevers tegen kan komen. Voor de fietsliefhebbers is er de Ooijroute gecreëerd.

 

Mookerheide

De Mookerheide is een uniek stukje natuur in het Rijk van Nijmegen. Het is een prachtige heide dat zijn landschap kent door de ijstijd. Als je er rondwandelt, zie je allerlei heuvels, kuilen en dalen. Deze zijn ontstaan door de gletsjers van wel meer dan 160.000 jaar geleden. Er zijn diverse wandelroutes die door de Mookerheide lopen. Zo is er voor ieder wat wils qua afstanden en bezienswaardigheden.

 

Hatertse Vennen

Misschien wel een van de bekendste wandelgebieden: de Hatertse Vennen. Dit natuurgebied is te herkennen aan haar unieke kleurenpallet. In de lente vind je er vooral een witte gloed door alle pluimen. Maar in de zomer kleuren de vennen zich volledig paars. In de winter springen vooral de groene dennen en andere bomen eruit. Kortom: in elk seizoen zijn de Hatertse Vennen een totaal andere beleving.