Lastmilesolutions
Image default
Particuliere dienstverlening

Zo vind je de groenste energieleverancier

Je vindt het belangrijk dat de stroom en het gas dat je gebruikt op een duurzame manier wordt verkregen. Maar welke energieleverancier is het groenst? Een specialist als Welke Energieleverancier geeft je hier graag antwoord op. Zij bieden je namelijk een duidelijk overzicht van de groenste energieleverancier. Hoe zij dit doen? Door middel van het beoordelen van een aantal specifieke punten. Denk hierbij aan de manier van opwekken, het land van opwekken en de manier van compenseren bij het produceren van uitstoot. Door al deze punten kritisch te bekijken blijven enkel de groenste energieleveranciers over, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Meer zekerheid over de groenste energieleverancier met het groencertificaat

Energieleveranciers kunnen wel zeggen dat zij de groenste zijn, maar kunnen ze het ook bewijzen? Dat is precies waarom het groencertificaat in het leven is geroepen. Deze Garantie van Oorsprong zorgt ervoor dat je zeker weet welke energieleverancier de groenste energie produceert. Hierin is een garantie op duurzaamheid opgenomen. Deze heeft te maken met het opwekken van stroom. Maar ook de compensatie wordt hierin beschreven. Zo kan een energieleverancier die fossiele brandstoffen gebruikt toch groene energie produceren, door de uitstoot te compenseren met het investeren in groenprojecten of andere zaken die het milieu ten goede komen. Welke Energieleverancier laat je in een overzicht eenvoudig zien welke leverancier het groenst is.

De beste hulp tijdens het kiezen van een groene energieleverancier

Als je op zoek gaat naar welke energieleverancier het groenst is, ga je naar de website van Welke Energieleverancier. Hier vind je een duidelijk overzicht van de meest groene energieleveranciers van Nederland. Deze lijst is samengesteld door Greenpeace in samenwerking met de Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise. Tijdens het maken van de lijst werd er rekening gehouden met de levering, de inkoop, de productie en de investeringen op het gebied van stroom en gas. Wil je precies weten welke energieleverancier het groenst is en waarom? Dat lees je allemaal in de gedetailleerde lijst van Welke Energieleverancier. Hier kun je ook direct overstappen naar je favoriete leverancier, waarbij je altijd kunt rekenen op 14 dagen bedenktijd.